Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Η κρίση της ευρωζώνης τελείωσε, επιμένει ο Γάλλος Πρόεδρος Hollande, κόντρα στις εκτιμήσεις της Γερμανίας και κορυφαίων αναλυτών - Επέστρεψε η εμπιστοσύνη στις αγορές

tags :
Η κρίση της ευρωζώνης τελείωσε, επιμένει ο Γάλλος Πρόεδρος Hollande, κόντρα στις εκτιμήσεις της Γερμανίας και κορυφαίων αναλυτών - Επέστρεψε η εμπιστοσύνη στις αγορές
Στην άποψή του ότι η κρίση χρέους που πλήττει την ευρωζώνη από το 2008, επιμένει ο Γάλλος Πρόεδρος Francois Hollande, άποψη την οποία ωστόσο δε συμμερίζεται η Γερμανία και πλειάδα αναλυτών.
Σύμφωνα με τον Γάλλο Πρόεδρο, ο οποίος την ερχόμενη Τρίτη θα βρεθεί στην Αθήνα, η εμπιστοσύνη έχει επιστρέψει στην περιοχή της ευρωζώνης. Αναφερόμενος στην άνοδο του ευρώ, χαρακτήρισε μεγάλη την ανατίμησή του κάποιες φορές.
Υπενθυμίζεται εδώ, ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfang Schaeuble, προειδοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα, ότι η κρίση δεν έχει τελειώσει ακόμα, παρά την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ευρώπη.
“Η κρίση δεν έχει τελειώσει, αλλά είμαστε σε πολύ καλύτερη θέση από ότι πριν ένα χρόνο” ανέφερε κατά τη διάρκεια ομιλίας στο Μόναχο, στις αρχές Φεβρουαρίου.
Οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν σημειώσει πρόοδο στην μείωση του εργασιακού κόστους και στην αντιμετώπιση του υψηλού χρέους και των ελλειμμάτων, αλλά είναι πολύ νωρίς για να εγκαταλειφθούν οι προσπάθειες για εφαρμογή σκληρών οικονομικών μεταρρυθμίσεων, τόνισε.
Η κρίση απέχει πολύ από το τέλος της, προειδοποιούν οι αναλυτές της εταιρείας διαχείρισης, Flossbach von Storch, καθώς οι Ευρωπαίοι αντί να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, κρύβουν τη βρωμιά κάτω από το χαλί.
Όπως σημειώνει ο Philipp Vorndran , στρατηγικός αναλυτής της Flossbach von Storch, κάποιοι πολιτικοί και κεντρικοί τραπεζίτες, υποστηρίζουν ότι η κρίση του ευρώ τελείωσε.. Ωστόσο όταν οι πολιτικοί υποστηρίζουν κάτι τέτοιο , το κάνουν μόνο και μόνο για να μην διακινδυνέψει η θέση τους στις μελλοντικές εκλογικές αναμετρήσεις.
Ωστόσο, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αναλυτής στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, η κρίση απέχει πολύ από τη λήξη της. Το χρέος εξακολουθεί να αυξάνεται στις περισσότερες χώρες, η ανεργία εκτινάσσεται και η ανταγωνιστικότητα έχει πληγεί.
Όλα τα παραπάνω στοιχεία, καταδεικνύουν την ανάγκη για μια μακρά περίοδο δομικών αλλαγών. Η βρωμιά της κρίσης κρύβεται επιμελώς κάτω από τα χαλί, σχολιάζει χαρακτηριστικά ο αναλυτής.
«Κι αυτό δεν αποτελεί ένα αποτελεσματικό μέσο μακροπρόθεσμα. Τελικά, η βρωμιά είναι πολύ μεγάλη, για να καταφέρει κανείς να την κρύψει…», καταλήγει ο αναλυτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης