Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Οκτώ εταιρείες εκτός ΧΑ και ακολουθούν άλλες τέσσερις μέχρι το τέλος του 2010

tags :
Οκτώ εταιρείες εκτός ΧΑ και ακολουθούν άλλες τέσσερις μέχρι το τέλος του 2010
Η Fashion Box είναι η 8η κατά σειρά εισηγμένη που οδηγείται σε έξοδο από το χρηματιστηριακό ταμπλό. Ήδη ανακοινώθηκε ότι από σήμερα μέχρι και τις 14 Δεκεμβρίου θα διαρκέσει η περίοδος αποδοχής της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης που απηύθυνε η εταιρία Πρώτες Ύλες Ιατρικής Vivere προς τους μετόχους της Fashion Box.
Yπενθυμίζεται, ότι στις 19/10 η Πρώτες Ύλες Ιατρικής Vivere κατέθεσε υποχρεωτική δημόσια πρόταση για το υπόλοιπο των μετοχών της Fashion Box. Η πρώτη ελέγχει ήδη 8.299.777 μετοχές ή το 96,51% των μετοχών της εισηγμένης.
Ως εκ τούτου, η δημόσια πρόταση αφορά 299.973 μετοχές που αντιπροσωπεύουν το 3,49% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Fashion Box, έναντι 1,5 ευρώ ανά μετοχή.
Πριν την Fashion Box έχουν οριστικά διαγραφεί από το ΧΑ η Informer, Αγροτική Ασφαλιστική, Μπενρουμπής, Λυμπέρης, ΑΒ Βασιλόπουλος, Rainbow και Ιmako. Αναμένεται ακόμη η έξοδος της Vivartia και της Elmec Spot και της Folli Follie που θα απορροφηθούν από τα ΚΑΕ.
Είναι η πρώτη χρονιά στην ιστορία του Χρηματιστηρίου Αθηνών που καταγράφεται τόσο μεγάλος αριθμός εισηγμένων που αποχωρεί από την αγορά.

Ανέστης Ντόκας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης