Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

BNP Paribas: Το ράλι των διεθνών αγορών θα συνεχιστεί - Η μακροπρόθεσμη τάση δεν αλλάζει, παρά την όποια διόρθωση - Όσο δρουν οι κεντρικές τράπεζες και υπάρχει ανάκαμψη, η αισιοδοξία θα κυριαρχεί

tags :
BNP Paribas: Το ράλι των διεθνών αγορών θα συνεχιστεί - Η μακροπρόθεσμη τάση δεν αλλάζει, παρά την όποια διόρθωση - Όσο δρουν οι κεντρικές τράπεζες και υπάρχει ανάκαμψη, η αισιοδοξία θα κυριαρχεί
Συνέχιση στην αισιοδοξία - και κατ' επέκταση στο ράλι - των διεθνών αγορών προβλέπουν ο ένας μετά τον άλλο οι αναλυτές, παρακολουθώντας στενά όλες εκείνες τις εξελίξεις που σε ρόλο καταλύτη δίδουν κατεύθυνση στα χρηματιστήρια.
"Βραχυπρόθεσμα θα υπάρξει μια διόρθωση στις αγορές, αλλά θα είναι ήπια και χωρίς διάρκεια" εκτιμά ο Philippe Gijsels, επικεφαλής ερευνών της BNP Paribas Fortis Global Markets.
Ωστόσο, όπως εξηγεί ο ίδιος, η βασική υπόθεση του οίκου παραμένει η εξής: Μετά τη σύντομη διόρθωση, τα διεθνή χρηματιστήρια θα κινηθούν εκ νέου ανοδικά, αφού παραμένουν σε ισχύ δύο βασικοί καταλύτες:
- οι κεντρικές τράπεζες θα συνεχίσουν να παράσχουν ρευστότητα στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα.
- αυξάνονται ολοένα και περισσότερο οι ενδείξεις εκείνες που θέλουν σταδιακά να ανακάμπτει η παγκόσμια οικονομία.
"Η τάση επιβράδυνσης της οικονομίας που παρατηρήθηκε κατά το περασμένο έτος έχει αρχίσει να αλλάζει. Ωστόσο δεν θα πρέπει να αναμένεται καμία θεαματική ανάκαμψη. Τουλάχιστον όχι ακόμη...", σχολιάζει από την πλευρά του ο Peter Westaway, επικεφαλής οικονομολόγος της Vanguard Asset Management.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης