Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Αποκλείει το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ο ΣΥΡΙΖΑ - Τσίπρας: Η Γερμανία θα καταστρέψει την Ευρώπη - Καλεί εκ νέου για κυβέρνηση της Αριστεράς

tags :
Αποκλείει το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ο ΣΥΡΙΖΑ - Τσίπρας: Η Γερμανία θα καταστρέψει την Ευρώπη - Καλεί εκ νέου για κυβέρνηση της Αριστεράς
Αποκλείει το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με νέα συνέντευξη που παραχώρησε. "Δεν υπάρχουν περιθώρια σύγκλισης με αυτές τις δυνάμεις", τόνισε.
"Tα μνημόνια δεν είναι η λύση αλλά το πρόβλημα", δήλωσε χαρακτηριστικά ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας στην "Καθημερινή της Κυριακής". Ο κ. Τσίπρας εκφράζει την ανησυχία του για τη "γραμμή" της Γερμανίας,όπως τη χαρακτήρισε, σημειώνοντας ότι θα καταστρέψει την Ευρώπη.
Ο ίδιος τονίζει ότι το μνημόνιο πρέπει να τελειώσει και όπως λέει, αυτό θα γίνει όταν σχηματιστεί αριστερή κυβέρνηση με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ.
Αναφορικά με τις αποκρατικοποιήσεις, σημειώνει πως όλα πρέπει να επανεξεταστούν με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.
Στο μεταξύ, να σταματήσει άμεσα η εφαρμογή του Μνημονίου ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, μιλώντας σήμερα στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, και κάλεσε την κυβέρνηση να θέσει το θέμα αυτό στους εταίρους.
Με αφορμή την παραδοχή του ΔΝΤ ότι έγινε λάθος στον πολλαπλασιαστή για την εφαρμογή του Μνημονίου, ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση επειδή δεν θέτει θέμα αλλαγής πολιτικής, ενώ επανέλαβε την πρότασή του για την πραγματοποίηση ευρωπαϊκής διάσκεψης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του χρέους που αντιμετωπίζουν και οι άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου.
Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «φτάσαμε στο να παραδέχονται οι δανειστές το λάθος και η κυβέρνηση να επιμένει στο λάθος» και διερωτήθηκε: «τι άλλο περιμένει η κυβέρνηση για να θέσει θέμα στους εταίρους; Για ποιο λόγο θα πρέπει να συνεχίζουμε την εφαρμογή του λάθους; Επειδή ο κος Σαμαράς είπε «ουδείς αναμάρτητος»; Επειδή δεν θέλει να χαλάσει τη προεκλογική εκστρατεία της κ. Μέρκελ; Και καταδικάζει έναν ολόκληρο λαό, μια ολόκληρη χώρα σε μαρασμό και σε εξευτελισμό, επειδή έχει ο ίδιος αναλάβει την ευθύνη και την ιδιοκτησία του προγράμματος;» Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ υπερασπίστηκε πλήρως την επιλογή του να πραγματοποιήσει τα ταξίδια και τις επαφές στη Γερμανία και τις ΗΠΑ, τονίζοντας ότι στις συναντήσεις, που είχε και στις δύο χώρες, έθεσε θέματα που καμία ελληνική κυβέρνηση δεν έχει θέσει, όπως το ζήτημα των πολεμικών επανορθώσεων από τη Γερμανία και την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, και σειρά ακόμη θεμάτων για την οικονομία και τις διεθνείς σχέσεις της χώρας.
«Ας το καταλάβουν μια και καλή. Η διπλωματία της υποταγής, με το ΣΥΡΙΖΑ τελειώνει και αρχίζει η διπλωματία της διεκδίκησης του δίκιου του λαού μας», είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Τσίπρας υπερασπίστηκε επίσης τον ριζοσπαστικό χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζοντας και τη συζήτηση που έγινε στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη ότι: «δεν είναι και δεν θα γίνει ποτέ σαν τους εκπροσώπους του πολιτικού κατεστημένου που καταρρέει. Ας το συνειδητοποιήσουν αυτό, επιτέλους, οι κυβερνητικοί και μιντιακοί παραχαράκτες της πραγματικότητας και οι αισχροί συκοφάντες. Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους όσοι πιστεύουν ότι η προπαγάνδα και τα χαλκεία μπορούν να νικήσουν την κοινωνία και την πολιτική. Εμείς δεν θα γίνουμε σαν κι αυτούς. Δε θα τους μοιάσουμε. Το δικό μας ήθος, το αριστερό μας ήθος, τα δικά μας ιδανικά δεν μας επιτρέπουν άλλα να λέμε και άλλα να κάνουμε. Άλλα να λέμε μέσα και άλλα να λέμε έξω. Άλλα να λέμε προεκλογικά και άλλα να λέμε μετεκλογικά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης