Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Nέες συστάσεις από τον Weidmann της Bundesbank - Oι διασώσεις κρατών αποδυναμώνουν τις ισχυρότερες χώρες της Ευρωζώνης - Επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών κρατών

tags :
Nέες συστάσεις από τον Weidmann της Bundesbank - Oι διασώσεις κρατών αποδυναμώνουν τις ισχυρότερες χώρες της Ευρωζώνης - Επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών κρατών
Τέλος δεν έχουν οι αυστηρές συστάσεις που διατυπώνει ο J. Weidmann, ο επικεφαλής της Bundesbank και μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
"Οι διασώσεις κρατών αποδυναμώνουν τις ισχυρότερες χώρες της Ευρωζώνης", προειδοποιεί σε νέα παρέμβασή του ο ισχυρός άντρας της κεντρικής γερμανικής τράπεζας, διαμηνύοντας εμμέσως πλην σαφώς πως κάποια στιγμή πρέπει να μπει τέλος στη λογική των bailouts.
"Οι χώρες της Ευρωζώνης πρέπει πάση θυσία να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των οικονομιών τους", έσπευσε να προσθέσει ο ίδιος.
"Μην περιμένετε περισσότερα από την ΕΚΤ", τόνισε, νωρίτερα, σε αυστηρούς τόνους ο J. Weidmman.
Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, σε συνέντευξή του στη γερμανική Die Zeit, "με την όποια περαιτέρω δράση αναλάβει τυχόν η ΕΚΤ, θέτει σε πραγματικό κίνδυνο την ύψιστη αρχή, η οποία δεν είναι άλλη από τη θωράκιση της ανεξαρτησίας της".
Υπενθυμίζεται ότι ο Weidmman είναι γνωστός για τη σθεναρή του αντίδραση στα προγράμματα αγοράς κρατικών ομολόγων που εφαρμόζει η ΕΚΤ.
Tαυτόχρονα, στη συνέντευξή του αυτή, ζητά να μπει φρένο στις πολιτικές πιέσεις που ασκούνται στην ΕΚΤ, όσον αφορά στη διαμόρφωση της νομισματικής πολιτικής της.
"Οι πολιτικές πιέσεις για τη διαμόρφωση της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ αυξάνονται και αυτό πρέπει να σταματήσει", εξηγεί.
Εστιάζοντας ο ίδιος στην πορεία του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, αναγνωρίζει ότι βραχυπρόθεσμα δεν συνιστά πηγή ανησυχίας, δεδομένης της αδύναμης οικονομίας.
Αλλά, μακροπρόθεσμα, μπορεί να υπάρξει κίνδυνος, προειδοποιεί...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης