Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Στα 33-34 εκατ το κόστος της εθελουσίας εξόδου 250-300 εργαζομένων στο ΤΤ – Θα ξεκινήσει σε 15 μέρες - Το σχέδιο αναδιάρθρωσης

 Στα 33-34 εκατ το κόστος της εθελουσίας εξόδου 250-300 εργαζομένων στο ΤΤ – Θα ξεκινήσει σε 15 μέρες - Το σχέδιο αναδιάρθρωσης
Στα 33-34 εκατ και όχι 23-25 εκατ ευρώ θα διαμορφωθεί το κόστος της εθελουσίας εξόδου που σχεδιάζεται στο good Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου θα αφορά περί τους 250 με 300 εργαζόμενους και αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στις επόμενες 15 μέρες.  

Με την ολοκλήρωση της κίνησης αυτής το λειτουργικό κόστος της τράπεζας προερχόμενο από τους εργαζομένους θα έχει μειωθεί αισθητά σε βαθμό σημαντικά χαμηλότερο του μέσου όρο της αγοράς.
Να σημειωθεί ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν υπογραφεί όλες οι νέες  συμβάσεις εργασίας από όλους τους εργαζομένους του νέου good TT.
Όπως έχει αναφερθεί το σχέδιο αναδιάρθρωσης του νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου περιλαμβάνει
1)Μείωση των εξόδων από τόκους.
Θα αντικατασταθεί πλήρως το ELA ο μηχανισμός έκτακτης παροχής ρευστότητας των 3,5 δις ευρώ κόστους 3% με το funding gap 4,096 δις ευρώ και των 500 εκατ κεφαλαίων που έλαβε το νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Το κόστος του funding gap διαμορφώνεται σε 0,75% σε σχέση με το ELA στο 3%.
Το νέο good TT δεν θα έχει πλέον ELA.
2)Θα εστιαστεί στην βελτίωση της καταθετικής βάσης που φθάνει τα 11 δις ευρώ.
Είναι αξιοσημείωτο ότι το ΤΤ επέδειξε αξιοσημείωτη σταθερότητα στην καταθετική του βάση.
Δεν αποκλείεται αν το επιτρέψουν οι συνθήκες στην τραπεζική αγορά να υπάρξει και ελεγχόμενη μείωση των επιτοκίων καταθέσεων.
3)Το νέο ΤΤ θα επιδιώξει να υιοθετήσει μια συντηρητική πολιτική δανείων.
4)Θα προχωρήσει άμεσα στην ομογενοποίηση των μηχανογραφικών συστημάτων του παλαιού ΤΤ και της παλαιάς Tbank, διαχωρίζοντας από τις bad bank δραστηριότητες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης