Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Ποιους πάει και «καρφώνει» στο Λονδίνο το management της Citibank Ελλάδος;

tags :
 Ποιους πάει και «καρφώνει» στο Λονδίνο το management της Citibank Ελλάδος;
«Δεν μπορούμε να βγάλουμε κέρδη γιατί δεν έχουμε ικανούς ανθρώπους σε στρατηγικά πόστα» είπε το management της Citibank Ελλάδος στους επικεφαλής του ομίλου στο Λονδίνο.
Συγκεκριμένα τονίστηκε ότι δώστε μας την δυνατότητα να τους αντικαταστήσουμε για να μπορέσουμε να περάσουμε σε κέρδη.

Consumer, Corporate βρέθηκαν στο επίκεντρο ενώ …. το shipping αποδεκατίστηκε.
Ουσιαστικά το management προσπαθεί να βγάλει ως αντιπαραγωγικά  τα στελέχη ώστε να μπορέσει να προχωρήσει και σε εθελούσια έξοδο
Όπως έχει τονιστεί με  βάση πληροφορίες σχεδιάζει να προχωρήσει σε ένα μεγάλο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου που μπορεί να προσεγγίσει και τα 400 άτομα.
Ο στόχος της κίνησης αυτής είναι να μειωθούν σημαντικά τα λειτουργικά κόστη με δεδομένο ότι η πτώση των εσόδων είναι μεγάλη.
Με βάση ενδείξεις το κόστος ενός τέτοιου προγράμματος εθελούσιας εξόδου μπορεί να φθάσει τα 35 εκατ ευρώ.
Με τις κινήσεις αυτές, με ομογενοποιήσεις διευθύνσεων και εσωτερικών αναδιατάξεων η Citibank Ελλάδος επιχειρεί να λάβει πρωτοβουλίες με στόχο να καταφέρει να παραμείνει στην Ελλάδα.
Η Citibank Ελλάδος έχει ενταχθεί στην Holding την εταιρία του ομίλου Citigroup… που μεταφράζεται σε πώληση….
Η πώληση μπορεί να αποφευχθεί, αν και επιχειρήθηκε ουκ ολίγες φορές αλλά δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον…
Η διοίκηση της Citibank στην Ελλάδα έλαβε μια σωστή απόφαση να επιστρέψει έως και το 70% από τα προϊόντα Lehman Brothers στους πελάτης της δηλαδή 77 εκατ ευρώ.
Το συμπέρασμα…. πριν χαρακτηριστούν άχρηστοι τα στελέχη που το 2007 είχαν οδηγήσει την τράπεζα σε υπερκέρδη θα ήταν σκόπιμο να γίνει μια σοβαρή ενδοσκόπηση για το ποιες ήταν οι αιτίες της πτώσης της Citibank Ελλάδος ήταν η κατάρρευση της μητρικής ή υπήρχαν και άλλοι λόγοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης