Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

«Καμπανάκι» Stiglitz για την ελληνική οικονομία – «Δεν υπάρχουν ελπίδες για ανάκαμψη εντός του 2013» - «Ισπανία και Ελλάδα αποτελούν τροχοπέδη για την Ευρωζώνη»

tags :
 «Καμπανάκι» Stiglitz για την ελληνική οικονομία – «Δεν υπάρχουν ελπίδες για ανάκαμψη εντός του 2013» - «Ισπανία και Ελλάδα αποτελούν τροχοπέδη για την Ευρωζώνη»
Απαισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, εμφανίστηκε ο νομπελίστας οικονομολόγος, J. Stiglitz, ο οποίας διαμήνυσε πως «η Ελλάδα δεν έχει ελπίδες για ανάκαμψη εντός του 2013»
Παράλληλα, ο διαφανής οικονομολόγος κατέστησε σαφές πως τόσο η Ελλάδα, όσο και η Ισπανία αποτελούν τροχοπέδη για την οικονομική ανάπτυξη της Ευρωζώνης.
«Για το 2013, οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία βρίσκονται στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Ο πραγματικός κίνδυνος όμως, βρίσκεται στην Ευρώπη» υπογραμμίζει ο J. Stiglitz.
Tέλος, αναφερθείς στις δράσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τονίζει πως «η ΕΚΤ δεν πρέπει να επιβάλλει νέους όρους για την παροχή βοήθειας, καθώς σε αντίθετη περίπτωση, το φάρμακο θα οδηγήσει σε επιδείνωση της υγείας του ασθενούς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης