Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

«Αρκούδα» για το ευρώ το 2013 δηλώνει η Barclays Capital - Στα 1,22 δολ. έως το τέλος της χρονιάς - Καλύτερη η αναπτυξιακή απόδοση στις ΗΠΑ έναντι της ευρωζώνης - Πιο επιθετική και η νομισματική της πολιτική

tags :
«Αρκούδα» για το ευρώ το 2013 δηλώνει η Barclays Capital - Στα 1,22 δολ.  έως το τέλος της χρονιάς - Καλύτερη η αναπτυξιακή απόδοση στις ΗΠΑ έναντι της ευρωζώνης - Πιο επιθετική και η νομισματική της πολιτική
Να τηρήσουν bearish στάση απέναντι στο ευρώ το 2013, συμβουλεύει τους επενδυτές η Barclays Capital, η οποία βλέπει την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου στα 1,22 δολάρια έως το τέλος του έτους.
Πτώση αναμένουν για το ευρώ το 2013 οι αναλυτές της Barclays Capital, με τη νομισματική πολιτική να αποτελεί το κύριο παράγονται που θα επηρεάσει την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου.
Η Barclays Capital εκτιμά ότι η αναπτυξιακή απόδοση στις ΗΠΑ θα είναι καλύτερη έναντι της ευρωζώνης, ωστόσο και η νομισματική της πολιτική θα παραμείνει πιο επιθετική, τουλάχιστον στο α΄τρίμηνο του 2013, ασκώντας περαιτέρω πίεση στην ισοτιμία σε ορίζοντα τριμήνου.
Ωστόσο, σύμφωνα με τους αναλυτές, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αργά ή γρήγορα θα αναζητήσει τρόπους «χαλάρωσης» των χρηματοοικονομικών όρων», σε ευθυγράμμιση με το στόχο για τον πληθωρισμό, οδηγώντας το ευρώ χαμηλότερα.
«Εκτιμούμε ότι το timing είναι δύσκολο να προβλεφθεί, ωστόσο οι κινήσεις της ΕΚΤ αναμένονται σε ορίζοντα τριμήνου.
Η Barclays προτρέπει τους πελάτες της να τοποθετηθούν bearish απέναντι στο ευρώ, με το στόχο στα 1,22 δολ. έως το τέλος του 2013.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης