Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Η Vivartia αποχωρεί από το ΧΑ ως η 8η εταιρία φέτος και αναμένεται να ακολουθήσει και η Attica Group από τον όμιλο της MIG

tags :
Η Vivartia αποχωρεί από το ΧΑ ως η 8η εταιρία φέτος και αναμένεται να ακολουθήσει και η Attica Group από τον όμιλο της MIG
Eνεκρίθη κατά τη χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση η έξοδος της Vivartia από το Χρηματιστήριο Αθηνών. Πρόκειται για την 8η εισηγμένη που θα διαγραφεί το 2010 από το ΧΑ και αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του ΧΑ ο αριθμός των εισηγμένων που ωθούνται στην έξοδο της μετοχικής αγοράς.
Έχει προηγηθεί η Ιnformer η οποία διαγράφεται οριστικά από το Χ.Α. από την 1η Νοεμβρίου. Το ΧΑ έχουν αποχαιρετήσει ήδη για φέτος και οι εξής εισηγμένες:
Αγροτική Ασφαλιστική, Μπενρουμπής, Λυμπέρης, ΑΒ Βασιλόπουλος, Rainbow και Imako. Στην έξοδο του Χρηματιστηρίου βρίσκονται και οι εταιρείες Fashion Box, Folli Follie, Elmec Sport, ενώ η δημόσια πρόταση της Crown Hellas αναμένεται να εξελιχθεί και σε δικαστικό θρίλερ, αφού είναι μετωπική σύγκρουση της διοίκησης με ομάδα 5 μετόχων που ελέγχουν το 13,78% του μετοχικού κεφαλαίου και μπλοκάρουν τη δημόσια πρόταση.
Το ελληνικό Χρηματιστήριο βιώνει τη χειρότερη περίοδο στην ιστορία του από πλευράς απαξιωτικής πορείας μετοχών, κεφαλαιοποιήσεων και επιχειρηματικών εξελίξεων, με την ύφεση να έχει διαβρώσει την πλειονότητα των εισηγμένων. Να σημειώσουμε ότι ο όμιλος της MIG εξετάζει πλέον την έξοδο και της Attica Group αφού η μετοχή είναι στην κατηγορία των μετοχών με χαμηλή διασπορά (λιγότερο από το 10% διαπραγματεύεται σε free float) όπως ακριβώς συμβαίνει με την Vivartia ενώ αντίστοιχο θέμα υπάρχει και με την Marfin Εγνατία Τράπεζα.

Ανέστης Ντόκας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης