Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Πολιτική αυτόνομης ανάπτυξης θα ακολουθήσει η Probank – Ίσως στο β΄6μηνο του 2011 στο ΧΑ και αν….

tags :
   Πολιτική αυτόνομης ανάπτυξης θα ακολουθήσει η Probank – Ίσως στο β΄6μηνο του 2011 στο ΧΑ και αν….
Την πολιτική αυτόνομης ανάπτυξης έχει αποφασίσει να ακολουθήσει η Probank καθώς η διοίκηση θεωρεί ότι το υφιστάμενο μοντέλο ανάπτυξης που έχει υιοθετήσει είναι λειτουργικό και αποτελεσματικό και οποιαδήποτε εμπλοκή σε deals δεν είναι βέβαιο ότι θα βοηθούσαν την τράπεζα.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι η Probank βγαίνει εκτός του συνολικού σχεδιασμού για τα deals στον χώρο των μικρών τραπεζών.
Η Probank διαθέτει 335 εκατ ευρώ κεφάλαια , 3,6 δις ευρώ ενεργητικό ενώ στο α΄ τρίμηνο είχε εμφανίσει ζημίες 2,858 εκατ ευρώ.
Η Proton bank είχε αναφέρει ότι σχεδιάζει να εισάγει την τράπεζα στο χρηματιστήριο ωστόσο ο στόχος αυτός δεν είναι εφικτός και μάλλον μετατίθεται για το β΄ 6μηνο του 2011 και εφόσον οι συνθήκες στις αγορές βελτιωθούν. Αν δεν είναι οι συνθήκες βελτιωμένες ο στόχος της εισαγωγής θα μετατεθεί εκ νέου.
Σημειώνεται ότι στην τελευταία γενική συνέλευση είχε εγκριθεί η αύξηση κεφαλαίου της τράπεζας με καταβολή μετρητών, με δημόσια προσφορά - εγγραφή και ιδιωτική τοποθέτηση, με
κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών Μετόχων όταν θα γίνει η εισαγωγή των μετοχών της Probank στην κύρια αγορά του Χ.Α. Έτσι, όταν θα κριθεί κατάλληλη η στιγμή για την εισαγωγή στο Χ.Α. η τράπεζα θα είναι έτοιμη να αυξήσει το μετοχικό της κεφάλαιο κατά 11.880.000 με την έκδοση 19.800.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,60 ευρώ.
Όσον αφορά την μερισματική πολιτική για την χρήση 2009 είχε διανείμει μέρισμα 0,14 ευρώ ανά μετοχή ενώ για το 2010 θα εξαρτηθεί από το ύψος της κερδοφορίας καθώς όπως τονίστηκε στο α΄ τρίμηνο εμφάνισε ζημίες.
Στην Probank υπάρχουν 3560 μέτοχοι που κατέχουν 89,5 εκατ μετοχές. Επικεφαλής της τράπεζας είναι ο Μ. Δαμανάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης