Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Ξεκινούν οι απολύσεις στην ΑΤΕ bank - Αντιδράσεις εργαζομένων - Η θέση μας

tags :
Ξεκινούν οι απολύσεις στην ΑΤΕ bank - Αντιδράσεις εργαζομένων - Η θέση μας
(upd 1) Μετά τη μη επιτυχημένη προσπάθεια πώλησης της ΑΤΕ Διαφημιστική πάρθηκε η απόφαση να κλείσει η εταιρία και να απολυθούν οι εργαζόμενοι.
Θα θέλαμε όπως πάντα να πούμε πολύ καθαρά την άποψη μας.

Η ΑΤΕ Διαφημιστική ήταν εταιρία χωρίς αντικείμενο, τεχνικά κερδοφόρα και ουσιαστικά κακώς υπήρχε.
Η τράπεζα καλώς πράττει και κλείνει την ΑΤΕ Διαφημιστική.
Ωστόσο είναι προφανές ότι η διοίκηση της ΑΤΕ θα πρέπει να αντιμετωπίσει με μεγαλύτερο ενδιαφέρον τους εργαζομένους.
Δεν θα χρεοκοπήσει η ΑΤΕ αν απορροφήσει 18 εργαζομένους και στο κάτω κάτω τόσα χρόνια βολεύονταν στην ΑΤΕ από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ διάφοροι.
Αν αποδεδειγμένα η διοίκηση μπορεί να πει ότι οι 18 εργαζόμενοι ήσαν απλά αργόμισθοι τότε θα πούμε απλά προχωρήστε σε απολύσεις.
Αν αποδειχθεί όμως ότι οι εργαζόμενοι αυτοί μπορούν να προσφέρουν σε κάποια δραστηριότητα τότε η διοίκηση θα πρέπει να το επανεξετάσει το θέμα.

Λάβαμε ένα κείμενο από τους εργαζομένους και ένα δελτίο τύπου που δημοσιεύθηκε.

Οι εργαζόμενοι  στην ΑΤΕ Διαφημιστική είναι με συμβάσεις αορίστου χρόνου – με θητεία στην εταιρεία από 5-25 χρόνια.
Η Τράπεζα έχει το 65,04 % της εταιρίας , το υπόλοιπο ανήκει σε συνεταιρισμούς οι οποίοι ελέγχονται από την Τράπεζα π.χ ΣΕΚΑΠ
Υπάρχει εφικτή νομική λύση για την απορρόφηση του προσωπικού
Παρά το επανειλημμένο αίτημά μας για συνάντηση η Διοίκηση δεν μας έχει δεχτεί.
Έχει γίνει ερώτηση στη Βουλή για το θέμα από τη βουλευτή κα. Αμανατίδου.


Τι αναφέρει το δελτίο τύπου της ΑΤΕ

Η Διοίκηση της ATEbank κλείνει τη θυγατρική της ATE  Διαφημιστική, μια εταιρία 30 ετών, που της αποδίδει κέρδη τα τελευταία 5 χρόνια και κατ΄ επέκταση προσφέρει έσοδα στο Ελληνικό Δημόσιο!
Βγάζει στην ανεργία 18 υπαλλήλους, ανάμεσα στους οποίους 11 είναι μητέρες ανηλίκων και ορισμένοι έχουν δάνεια στην Αγροτική.
Ποιο είναι άραγε το επόμενο βήμα;
Οι εργαζόμενοι ζητούν την απορρόφησή τους από την ΑΤΕbank στην αρμόδια Διεύθυνση Επικοινωνίας, γιατί:
•    Πρόκειται για ανθρώπινο δυναμικό με τεχνογνωσία και εξειδίκευση,  ικανό να καλύψει στο έπακρο τουλάχιστον τις εσωτερικές διαφημιστικές ανάγκες του Ομίλου, εξασφαλίζοντας επιπλέον κεφάλαια για την Τράπεζα, αντί να τα σπαταλά σε ξένα συμφέροντα!
•    Αξίζει να σημειώσουμε ότι το ετήσιο κονδύλι του Ομίλου ATEbank για την παραγωγή διαφημιστικών εντύπων είναι 250.000€, ποσό που μπορεί να καλύψει σε μεγάλο ποσοστό την ετήσια μισθοδοσία του προσωπικού της ΑΤΕ Διαφημιστική, που σημειωτέον είναι χαμηλά αμειβόμενο.
Πώς είναι δυνατόν η Διοίκηση της ΑΤΕbank, μιας Δημόσιας Τράπεζας, όχι μόνο να αγνοεί τους εργαζόμενους αλλά να ενεργεί ενάντια στην κυβερνητική πολιτική που μιλάει για μετατάξεις και απορροφήσεις προσωπικού.
Πώς είναι δυνατό αντί να φροντίζει να εξασφαλιστούν προσοδοφόρες θέσεις εργασίας σε συνθήκες κρίσης και υψηλής ανεργίας, ειδικά όπου αυτό είναι αντικειμενικά προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, να οδηγεί στην ανεργία 18, μόνο, εργαζόμενους και να επιβαρύνει το κράτος καθιστώντας τους βαρίδια; Ποιο άραγε είναι το επόμενο βήμα; Θα ακολουθήσουν κι άλλοι από το «Δημόσιο» Τομέα;

Νέα επιστολή από τους εργαζόμενους στην ΑΤΕ Διαφημιστική

Αθήνα,

Κύριε ανώνυμε συκοφάντη - δυσφημιστή συντάκτη του δημοσιεύματος,
θέλουμε να πούμε κι εμείς "πολύ καθαρά" την άποψή μας.

Από πού γνωρίζετε ότι η ΑΤΕ Διαφημιστική είναι εταιρία χωρίς αντικείμενο, τεχνικά κερδοφόρα και ουσιαστικά κακώς υπήρχε;
Αντιθέτως, μήπως μάλλον κακώς υπάρχει η δημοσιογραφία - παπαγαλάκι υπάκουο και δουλικό στα αφεντικά;

Πώς συμπεραίνετε ότι η τράπεζα καλώς πράτει και κλέινει την ΑΤΕ Διαφημιστική; Και αν η επικοινωνία της τράπεζας όλα αυτά τα χρόνια δινόταν σε κάποια πολυεθνική εταιρία με τα τριπλάσια τουλάχιστον χρήματα, θα ήταν άραγε προς συμφέρον του δημοσίου ή για κάποιους λίγους;
Πόσο άραγε θα κόστιζε σε διαφημιστικές εταιρίες "με αντικείμενο", ο εκσυγχρονισμός όλης της επικοινωνίας (εικονας), της Αγροτικής Τράπεζας σε ATEBank;

Ποιός σας εξουσιοδότησε να μας χαρακτηρίζετε αργόμισθους, θίγοντας την αξιοπρέπειά μας και προσβάλλοντας την προσωπικότητά μας; Με ποιά στοιχείαλέτε πως δεν έχουμε αντικείμενο; Δηλαδή οι πελάτες μας όλα αυτά τα χρόνια είναι ανύπαρκτοι; Τα κέρδη που έφεραν στην εταιρια με αποκορύφωμα το 2008, που το κέρδος της έφτασε τα 1.256.000 € (από τα οποία τα 700.000 € διατέθηκαν ως μέρισμα στους μετόχους), είναι ανύπαρκτα; Ούτε καν η ίδια η διοίκηση της ΑΤΕ δεν τόλμησε να μιλήσει για εργαζόμενους-αργόμισθους και έρχεστε εσείς βασιλικότεροι του βασιλέως με απύθμενο θράσος να παίξετε τον... ρόλο σας.

Ποιός σας εξουσιοδότησε και υποδεικνύετε στην εργοδοσία "προχωρήστε σε απολύσεις".
Σκεφτήκατε ότι μπορεί να μας "δίνετε" για εκτέλεση, φορώντας βέβαια τις κουκούλες σας;

Από πού συμπεραίνετε ότι τόσα χρόνια βολευόμασταν στην ΑΤΕ από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ;

Επειδή δεν ανεχόμαστε με κανένα τρόπο αυτήν την προσβολή στο πρόσωπό μας (ιδαίτερα σε μιά χρονική στιγμή κρίσιμη για την μελλοντική μας επιβίωση) απαιτούμε από τον ανώνυμο συντάκτη να ανακαλέσει ενυπόγραφα, διαφορετικά το λόγο έχει η Δικαιοσύνη.


Οι εργαζόμενοι στην ΑΤΕ Διαφημιστική


Η θέση μας


Με έκπληξη διαβάσαμε τη νέα ανακοίνωση των εργαζομένων στην ΑΤΕ Διαφημιστική και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι δεν γνωρίζουν να διαβάζουν.
Θα τους προτρέπαμε πριν καταφύγουν σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς, να διαβάζουν προσεκτικότερα το ρεπορτάζ του www.bankingnews.gr. Το ύφος του λεξιλογίου της ανακοίνωσης είναι απαράδεκτο. Με αυτό το ύφος άραγε οι υπεύθυνοι του διαφημιστικού της ΑΤΕ κάνουν τη δουλειά τους;
Εμείς πήραμε καθαρά θέση ότι αν η τράπεζα απορροφήσει τους 18 εργαζομένους της θυγατρικής, δε θα χρεοκοπήσει. Μάλιστα, προτρέψαμε και την τράπεζα να μεριμνήσει ώστε να βρεθεί μια λύση. Αν αυτό χαρακτηρίζεται συκοφαντία από τους εργαζόμενους, τότε χάνεται το νόημα των λέξεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης