Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Ευρωπαϊκό κλίμα και πολιτικό ρίσκο καθορίζουν τη βραχυπρόθεσμη τάση

ΧΑ: Ευρωπαϊκό κλίμα και πολιτικό ρίσκο καθορίζουν τη βραχυπρόθεσμη τάση
Από σήμερα μπαίνει σε ισχύ και το νέο μέτρο του Χ.Α. με δημιουργία κατηγορίας μετοχών χαμηλής διασποράς και με όριο διακύμανσης έως 10%.
Σχετικά Άρθρα
Η τραγωδία στα Τέμπη, αυξάνει το πολιτικό ρίσκο και αναμένεται να επηρεάσει την πορεία του Χρηματιστηρίου, όπως φάνηκε στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής.
Αναλυτές σημειώνουν την αύξηση του ρίσκου και περιμένουν την ημερομηνία των εκλογών να ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα.
Παράλληλα, στο εξωτερικό διατηρούνται οι ανησυχίες αναφορικά με την πορεία των επιτοκίων διεθνώς.
Ωστόσο, αναμένεται ήπια ανοδικό άνοιγμα στις αγορές της Ευρώπης.
Αύριο ανακοινώνονται τα στοιχεία για το ΑΕΠ στο τέταρτο τρίμηνο και στο σύνολο του 2022 για την Ελλάδα, με τις μέσες εκτιμήσεις να περιμένουν 5,1% για το 2022 ή 2,9% για το τέταρτο τρίμηνο.
Από σήμερα μπαίνει σε ισχύ και το νέο μέτρο του Χ.Α. με δημιουργία κατηγορίας μετοχών χαμηλής διασποράς και με όριο διακύμανσης έως 10%.
Τrastor, Attica Bank, Καρέλιας, Prodea, Alpha Αστικά Ακίνητα, Attica Group και AVE μεταφέρονται σε αυτήν την κατηγορία.

Eurobank Equities
Για σήμερα οι αγορές φαίνεται πως θα ανοίξουν ήπια ανοδικά, αλλά η επενδυτική ψυχολογία είναι μάλλον ανάμικτη λόγω των ανησυχιών για τα επιτόκια διεθνώς και το χρονοδιάγραμμα των επερχόμενων εκλογών στο εσωτερικό.

Optima Bank
Αύριο η ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώνει τα στοιχεία για το ΑΕΠ τετάρτου τριμήνου και η DBRS θα αξιολογήσει την ελληνική οικονομία την Παρασκευή.
Περιμένουμε το αδύναμο momentum να συνεχιστεί καθώς έχει αυξηθεί το πολιτικό ρίσκο.

Euroxx
Περιμένουμε μία ακόμα μικτή συνεδρίαση με θετική διάθεση από το εξωτερικό και διάθεση για κατοχύρωση κερδών στο εσωτερικό.

Βeta
Η αβεβαιότητα αναφορικά με το χρόνο των εθνικών εκλογών ίσως κάνει τους επενδυτές να τηρήσουν στάση αναμονής, ενώ η 11 συνεχόμενες ανοδικές εβδομάδες και τα κέρδη που έχουν καταγραφθεί ίσως αυξήσουν τη μεταβλητότητα.
Κάποιες επιλεκτικές τοποθετήσεις ενόψει ανακοινώσεων αποτελεσμάτων θα μπορούσαν να περιορίσουν το πτωτικό περιθώριο σήμερα.

Κύκλος
Η Elvalhalcor και η ENet ανακοινώνουν την Τρίτη τα µεγέθη του για το 2022 ενώ την Τετάρτη ακολουθεί η Cenergy, την Πέµπτη η Eurobank και ο όµιλος Βιοχάλκο και την Παρασκευή η DBRS ανακοινώνει την έκθεσή της για το ελληνικό αξιόχρεο και οι ΗΠΑ τα στοιχεία της αγοράς εργασίας.
Επίσης, την Τρίτη η ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώνει τα του ΑΕΠ για το 4ο τρίµηνο 2022.
Το ενδεχόµενο αύξησης του πολιτικού κινδύνου αυξάνει την αβεβαιότητα για το ελληνικό χρηµατιστήριο, αφήνοντας ανοικτά όλα τα ενδεχόµενα για τη βραχυχρόνια κίνηση των δεικτών.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης