Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Από το εξωτερικό η τάση – Τα βλέμματα στα αποτελέσματα και στο rebalancing του ΜSCI

ΧΑ: Από το εξωτερικό η τάση – Τα βλέμματα στα αποτελέσματα και στο rebalancing του ΜSCI
Η Motor Oil από το τέλος της σημερινής συνεδρίασης θα είναι η δέκατη μετοχή του MSCI Greece Standard Index
Οι αγορές της Ευρώπης αναμένεται να έχουν ένα μικτό ξεκίνημα σημειώνουν οι αναλυτές, λόγω των ανησυχιών που έχουν οι επενδυτές για τον οικονομικό αντίκτυπο από την αύξηση των επιτοκίων.
Ωστόσο, το ελληνικό χρηματιστήριο ήταν κλειστό χθες και οι αγορές της Ευρώπης κατέγραψαν άνοδο, επομένως, κάποιοι αναλυτές αναφέρουν πως μπορεί να κινηθεί υψηλότερα σήμερα.
Επιπλέον το rebalancing για την αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI θα γίνει σήμερα στο κλείσιμο με το τζίρο και τη μεταβλητότητα να αναμένεται να αυξηθούν και ειδικά στη Motor Oil που εισέρχεται στον MSCI Greece Standard.
Τα αποτελέσματα που ανακοινώνονται και οι εκτιμήσεις που διατυπώνουν οι αναλυτές θα φέρουν και πάλι συγκεκριμένες μετοχές στο επίκεντρο.
Τα αποτελέσματα της Τράπεζας Πειραιώς ήταν ανώτερα των μέσων εκτιμήσεων, ενώ εντυπωσιακά ήταν τα κέρδη των ΕΛΠΕ καθώς τα δημοσιευμένα καθαρά κέρδη παρά την έκτακτη φορολογία ανήλθαν στα 890 εκατ. ευρώ με τη διοίκηση να στέλνει αισιόδοξο μήνυμα για το 2023 λόγω των υψηλών περιθωρίων διύλισης.

Eurobank Equities
Για σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα παραπέμπουν σε μικτό άνοιγμα καθώς οι επενδυτές επαναξιολογούν τον οικονομικό αντίκτυπο των υψηλότερων επιτοκίων, ωστόσο πιστεύουμε πως το Χ.Α. μπορεί να ανακτήσει μέρος των απωλειών της περασμένης Παρασκευής καλύπτοντας τη χθεσινή άνοδο των διεθνών αγορών.

Optima Bank
Περιμένουμε το Χ.Α. να κινηθεί υψηλότερα σήμερα με Motor Oil, Helleniq Energy και Πειραιώς να είναι στο επίκεντρο.

Euroxx
Περιμένουμε πως η ροές λόγω MSCI και τέλος μήνα θα αυξήσουν τη μεταβλητότητα.

Beta
Τελευταία συνεδρίαση του Φεβρουαρίου με τις ροές λόγω αναδιάρθρωσης MSCI να αναμένονται στο κλείσιμο της συνεδρίασης.
Περιμένουμε ήπια ανοδική συνεδρίαση, ενώ σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα το πολιτικό στοιχείο των επερχόμενων εκλογών θα τιμολογηθεί σταδιακά καθώς η αγορά εισέρχεται σε προεκλογική περίοδο.

Κύκλος
H Motor Oil αποτελεί τη 10η ελληνική μετοχή του MSCI Standard Greece από την 1/3/2023 με αναμενόμενες εισροές ύψους €75 εκ. στο σημερινό rebalancing στις δημοπρασίες. Την Παρασκευή 3/3/2023 η Γ.Σ. θα λάβει αποφάσεις για τη μεταβίβαση της Attica Group. Μεταξύ 1.120 μονάδων (όριο αντίστασης) και 1.045 μονάδων (όριο στήριξης) το εύρος πιθανής διακύμανσης του Γ.∆.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης