Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Διόρθωση περιμένουν οι αναλυτές λόγω ξένων αγορών, αν το επιτρέψουν οι τράπεζες

ΧΑ: Διόρθωση περιμένουν οι αναλυτές λόγω ξένων αγορών, αν το επιτρέψουν οι τράπεζες
Μία διόρθωση είναι απολύτως δικαιολογημένη μετά το πρόσφατο ράλι ανόδου, ειδικά στις τραπεζικές μετοχές, αλλά το ενδιαφέρον είναι έντονο και ίσως περιορίσει τις απώλειες
Σχετικά Άρθρα
Στην πορεία των ξένων αγορών στρέφεται το ενδιαφέρον των επενδυτών μετά και τις σημαντικές απώλειες που κατέγραψαν οι δείκτες στη Νέα Υόρκη.
Οι επενδυτές ανησυχούν για την πορεία των επιτοκίων και προσαρμόζουν τον κίνδυνο που αναλαμβάνουν για μετοχές περιμένοντας υψηλότερα επιτόκια.
Στο εσωτερικό μία διόρθωση είναι απολύτως δικαιολογημένη μετά το πρόσφατο ράλι ανόδου, ειδικά στις τραπεζικές μετοχές.
Από την άλλη το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει για τις τράπεζες, ίσως περιορίσει και πάλι την πτώση και κρατήσει το γενικό δείκτη στα τρέχοντα επίπεδα.
Ο ΟΤΕ αναμένεται να δημοσιεύσει αύριο τα αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο του 2022 με τη Eurobank να περιμένει EBITDA μετά το leasing 333 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 0,4% έναντι του αντίστοιχου τριμήνου του 2021.
Αναφέρει πως το ενδιαφέρον στρέφεται στις ανακοινώσεις για τις διανομές του 2023 και περιμένει σταθερό πρόγραμμα επιβράβευσης (500 εκατ. ευρώ) και σταθερό μέρισμα 0,58 ευρώ ανά μετοχή.

Eurobank Equities
Για σήμερα οι αγορές αναμένεται να ανοίξουν με απώλειες καθώς οι επενδυτές ενσωματώνουν υψηλότερα επιτόκια στις τιμές.

Optima Bank
Περιμένουμε το Χ.Α. να κινηθεί ανάλογα με τις ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα.

Euroxx
Περιμένουμε η εγχώρια αγορά να διατηρήσει τα τρέχοντα επίπεδα χάρη στον αδάμαστο τραπεζικό δείκτη και το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Beta
Οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών μπορεί να συνεχιστούν στη σημερινή συνεδρίαση με τους επενδυτές να γίνονται πιο επιλεκτικοί καθώς η διεθνής ψυχολογία έχει γίνει πιο bearish.

Κύκλος
Εν µέσω δυσµενούς διεθνούς κλίµατος, ο Γενικός ∆είκτης πέτυχε να διαφοροποιηθεί κλείνοντας µε οριακές µόνο απώλειες. Στις 1.060 µονάδες επισηµαίνεται η πλησιέστερη στήριξη του Γ.∆. στο σενάριο που συντελεστεί η
διορθωτική κίνηση. Υποχωρεί η Wall Street ενόψει της δηµοσίευσης των πρακτικών της προηγούµενης συνεδρίασης.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης