Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Επιβεβαιώνεται η αλλαγή πορείας – Δεν αποκλείονται κινήσεις profit taking – Motor Oil και Πειραιώς στο επίκεντρο

ΧΑ: Επιβεβαιώνεται η αλλαγή πορείας – Δεν αποκλείονται κινήσεις profit taking – Motor Oil και Πειραιώς στο επίκεντρο
Στο επίκεντρο θα είναι η Motor Oil λόγω εισόδου στον MSCI. Στο επίκεντρο θα είναι και η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία δε μπήκε στον MSCI.
Σχετικά Άρθρα
Με 10 πλέον μετοχές ο MSCI Greece Standard, επιβεβαιώνεται με τον καλύτερο τρόπο η αλλαγή σελίδας της ελληνικής κεφαλαιαγοράς.
Τα καλά εταιρικά αποτελέσματα, η πορεία της ελληνικής οικονομίας, η βελτίωση του τραπεζικού συστήματος και οι επιχειρηματικές συμφωνίες έχουν αλλάξει το τοπίο και ο γενικός δείκτης έχει βρεθεί κοντά πλέον στις 1.080 μονάδες.
Πρόκειται για μία τεράστια αλλαγή, μία εξαιρετική πορεία που δικαιολογείται 100% από τις εξελίξεις. Ωστόσο, κάποια στιγμή θα δούμε και τη διόρθωση και σίγουρα λόγω της απότομης ανόδου και των μεγάλων υπεραξιών να είναι και αυτή πιο βίαιη από όση θα περίμεναν κάποιοι. Και πάλι όμως το αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Η αγορά έχει βρεθεί με τετραψήφιο νούμερο, παρά τις μεγάλες προκλήσεις που έχει αντιμετωπίσει τα τελευταία χρόνια.
Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται και από τις 8 ανοδικές εβδομάδες, που όπως σημειώνει η Beta ΑΧΕΠΕΥ, έχουν να εμφανιστούν από το 2012 και θα είναι η δεύτερη φορά από το 1999 που καταγράφεται ράλι τέτοιας διάρκειας. 
Για σήμερα οι αναλυτές περιμένουν διόρθωση λόγω της αύξησης των ανησυχιών για το ύψος των επιτοκίων αλλά και των πρόσφατων κερδών. Στο επίκεντρο θα είναι η Motor Oil λόγω εισόδου στον MSCI. Στο επίκεντρο θα είναι και η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία δε μπήκε στον MSCI.

Eurobank Equities
Για σήμερα θα περιμέναμε πτωτικό άνοιγμα καθώς το ανοδικό ράλι ανάληψης ρίσκου φαίνεται να χάνουν δυναμική.

Piraeus Securities
Λόγω του επιφυλακτικού κλίματος στο εξωτερικό, σήμερα δε θα μπορούσαν να αποκλειστούν κάποιες επιλεκτικές κινήσεις κατοχύρωσης κερδών.
Από την άλλη περιμένουμε η Motor Oil να είναι στο επίκεντρο λόγω της ένταξής της στον MSCI Greece Standard Index.

Optima Bank

Περιμένουμε η Motor Oil να βρεθεί στο επίκεντρο σήμερα.

Euroxx
Περιμένουμε η θετική τάση να συνεχιστεί στην εγχώρια αγορά.
Motor Oil και Τράπεζα Πειραιώς (η οποία δε μπήκε στον MSCI) θα είναι στο επίκεντρο.

Beta
Τα νέα από το Ανώτατο Δικαστήριο για τους servicers και η είσοδος της Motor Oil στον MSCI θα αντισταθμίσουν την προσφορά από τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών.
Το Χ.Α. έχει «κλειδώσει» την όγδοη ανοδική εβδομάδα ένα ρεκόρ που έχει να εμφανιστεί από το 2012 (απόδοση 32,3%).
Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά από το 1999 που η εγχώρια αγορά καταγράφει ράλι 8 εβδομάδων.

Κύκλος
Ο Γ.∆. συνεχίζει ακάθεκτος την ανοδική του πορεία, µε ενδοσυνεδριακές διορθώσεις αφήνοντας πίσω του την µέχρι πρότινος αντίσταση των 1.060 µονάδων που µετατρέπεται πλέον σε στήριξη. Ο οίκος MSCI πρόσθεσε τη
µετοχή της Motor Oil στο δείκτη MSCI Standard Greece αφαιρώντας την ταυτόχρονα από τον Small Cap, µε ηµεροµηνία εκτέλεσης (rebalancing) την 1η Μαρτίου 2023. Έτσι, οι ελληνικές µετοχές που συµµετέχουν στον MSCI Greece Standard είναι πλέον 10.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης