Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Με βοήθειες από τη FED διατηρείται η θετική επενδυτική ψυχολογία – Νέα άνοδο περιμένουν οι αναλυτές

ΧΑ: Με βοήθειες από τη FED διατηρείται η θετική επενδυτική ψυχολογία – Νέα άνοδο περιμένουν οι αναλυτές
Οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών θα μπορούσαν να περιορίσουν το momentum, αλλά από την άλλη οι επιχειρηματικές συμφωνίες που ανακοινώνονται φέρνουν εισροές κεφαλαίων
H χθεσινή ομιλία του προέδρου της FED, Jerome Powell έστειλε θετικό μήνυμα στις αγορές και οδήγησε σε άνοδο τη Wall Street.
Ουσιαστικό αυτό που επηρέασε θετικά την επενδυτική ψυχολογία ήταν η εκτίμηση πως φέτος θα είναι μία χρονιά σημαντικής αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού και έχει αρχίσει η υποχώρηση.
Έτσι, σήμερα οι αναλυτές περιμένουν για το Ελληνικό Χρηματιστήριο, διατήρηση της θετικής επενδυτικής ψυχολογίας και ανοδική κίνηση έστω και αν τα κέρδη το τελευταίο διάστημα είναι σημαντικά και η αγορά βρίσκεται πάλι σε υπεραγορασμένα επίπεδα.
Οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών θα μπορούσαν να περιορίσουν το momentum, αλλά από την άλλη οι επιχειρηματικές συμφωνίες που ανακοινώνονται φέρνουν εισροές κεφαλαίων, όπως φαίνεται και από τον αυξημένο τζίρο των τελευταίων ημερών.
Να σημειωθεί πως αύριο ανακοινώνεται η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI με τη Motor Oil και την Τράπεζα Πειραιώς να είναι υποψήφιες για ένταξη.
Στο προσκήνιο θα παραμείνει η MIG καθώς η αγορά δε γνωρίζει την τιμή που έγινε το πακέτο και άρα την τιμή που θα γίνει η δημόσια πρόταση.

Eurobank Equities
Για σήμερα οι αγορές αναμένεται να ανοίξουν με ισχυρή άνοδο μετά και τις δηλώσεις του προέδρου της FED χθες, οι οποίες ήταν λιγότερο επιθετικές και έδωσαν ένα θετικό τόνο για ανάληψη ρίσκου σήμερα.

Optima Bank
Περιμένουμε το Χ.Α. να προσπαθήσει να αφομοιώσει τα τρέχοντα επίπεδα τιμών, με το βλέμμα να είναι στραμμένο στις αγορές του εξωτερικού

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να διατηρήσει την ανοδική της τάση με τις επιχειρηματικές συμφωνίες να συνεχίζουν να ενισχύουν το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Beta
Πάλι σε υπεραγορασμένη ζώνη. Το bull market του Χ.Α. μπορεί να δει να περιορίζεται το momentum σήμερα με τα κέρδη να είναι πιθανό να οδηγήσουν τους επενδυτές σε μία πιο συντηρητική στάση, ωστόσο οι επιχειρηματικές συμφωνίες περιορίζουν το πτωτικό περιθώριο.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης