Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Citigroup: Αυξάνεται ο κίνδυνος αποχώρησης του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα αν δε βρεθεί άμεσα λύση για τη βιωσιμότητα του χρέους – Μεγάλο πρόβλημα για την Ευρώπη – Οι Ευρωπαίοι δεν θα καλύψουν το χρηματοδοτικό κενό

tags :
Citigroup: Αυξάνεται ο κίνδυνος αποχώρησης του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα αν δε βρεθεί άμεσα λύση για τη βιωσιμότητα του χρέους – Μεγάλο πρόβλημα για την Ευρώπη – Οι Ευρωπαίοι δεν θα καλύψουν το χρηματοδοτικό κενό
Ορατός ο κίνδυνος αποχώρησης του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα αν δε βρεθεί λύση για τη βιωσιμότητα του ελληνικούς χρέους.
Οι Ευρωπαίοι δεν είναι διατεθειμένοι να αυξήσουν τα κεφάλαια προς την Ελλάδα, ώστε να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό που θα προκύψει από τη 2ετή επιμήκυνση, σύμφωνα με τη Citigroup.
Ξεκάθαρο είναι το γεγονός ότι οι πιστωτές της Ελλάδας δεν είναι διατεθειμένοι να αυξήσουν τα κεφάλαια του τρέχοντος ελληνικού προγράμματος, εκτιμά στην τελευταία ανάλυσή της για τη δημοσιονομική κρίση στην ευρωζώνη η Citigroup.
Παρά το γεγονός ότι στην έκθεση της Τρόικα για την Ελλάδα, αναφέρεται ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες που θα προκύψουν από την 2ετή επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος, θα ανέλθουν στα 33 δισ. οι Ευρωπαίοι δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν τα χρήματα.
Η λύση για το χρηματοδοτικό κενό, ενδεχομένως θα περιλαμβάνει μειώσεις των επιτοκίων στα παλαιά δάνεια, επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής των ίδιων δανείων.
Ωστόσο, σύμφωνα με τους αναλυτές της Citi, η πιο δύσκολη απόφαση αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα μειωθεί στο 120% του ΑΕΠ το ελληνικό χρέος έως το 2020, ώστε να καταστεί βιώσιμο.
Η Citigroup προειδοποιεί ότι αν δε βρεθεί σύντομα μια λύση προς αυτή την κατεύθυνση, ο κίνδυνος αποχώρησης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από το ελληνικό πρόγραμμα, αυξάνεται σημαντικά. Αν πραγματοποιηθεί η απειλή αυτή, θα προκαλέσει σημαντικά προβλήματα σε ορισμένες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ώστε να δικαιολογήσουν τη διαρκή στήριξή που προσφέρουν στην Ελλάδα.
Σχολιάζοντας την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να θέσει σε διαθεσιμότητα 2.000 δημοσίους υπαλλήλους, η Citigroup αναφέρει ότι αποτελεί απλώς το πρώτο βήμα στο αίτημα τις Τρόικα για 25.000 απολύσεις έως τα τέλη του 2013.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης