Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Στάση αναμονής περιμένουν οι αναλυτές – Όλα τα βλέμματα στη Fitch

ΧΑ: Στάση αναμονής περιμένουν οι αναλυτές – Όλα τα βλέμματα στη Fitch
Η Μυτιληναίος θα παραμείνει στο επίκεντρο μετά την εκτίμηση που έδωσε η διοίκηση στην τηλεδιάσκεψη για EBITDA το 2023 πάνω από 1 δισ. ευρώ
Σχετικά Άρθρα
Το καλό κλίμα που αναμένεται και σήμερα στις αγορές της Ευρώπης αναμένεται να διατηρήσει την αγορά πάνω από τις 1.000 μονάδες.
Οι επενδυτές βλέπουν σημάδια ανθεκτικότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας και στρέφονται στα περιουσιακά στοιχεία που περιέχουν ρίσκο.
Οι επενδυτές του Χ.Α. αναμένεται να τηρήσουν στάση αναμονής λόγω της επικείμενης ανακοίνωσης της Fitch για την ελληνική οικονομία σήμερα το βράδυ.
Κάποια στελέχη της αγορά να περιμένουν κάποιο θετικό νέο από τον οίκο.
Η Μυτιληναίος θα παραμείνει στο επίκεντρο μετά την εκτίμηση που έδωσε η διοίκηση στην τηλεδιάσκεψη για EBITDA το 2023 πάνω από 1 δισ. ευρώ.
Η Fourlis μετά την επισημοποίηση της αποχώρησης από την Τουρκία θα βρεθεί επίσης στο επίκεντρο, έχοντας ανακάμψει σημαντικά το τελευταίο διάστημα, ενώ οι κάτοχοι μετοχών της Πλαστικά Θράκης στο κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης αποκτούν δικαίωμα στο προσωρινό μέρισμα ύψους 0,0686 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 1,6%.

Eurobank Equities
Σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα παραπέμπουν σε ένα ακόμη ανοδικό άνοιγμα καθώς οι επενδυτές λαμβάνουν σημάδια ανθεκτικότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Optima Bank
Περιμένουμε το Χ.Α. να προσπαθήσει να αφομοιώσει τα νέα υψηλά επίπεδα σήμερα με τη Μυτιληναίος και την Ελλάκτωρ να παραμένουν στο επίκεντρο.
Σημειώνεται πως η αξιολόγηση της Fitch για την Ελλάδα είναι σήμερα, ωστόσο μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να διατηρήσει τις 1.000 μονάδες με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής ενόψει της αξιολόγησης της Fitch.

Beta
Οι επενδυτές αναμένεται να τηρήσουν στάση αναμονής ενόψει της ανακοίνωσης της Fitch σήμερα το βράδυ.
Η πρώτη εικόνα αποτελεσμάτων χρήσης 2022 είναι υποστηρικτική και ως εκ τούτου δεν περιμένουμε σημαντική υποχώρηση λόγω πιθανών κινήσεων κατοχύρωσης κερδών.

Κύκλος
Αργά το βράδυ, ο οίκος Fitch ανακοινώνει την έκθεσή του για την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδος (σηµερινή βαθµολογία στο ΒΒ+, δύο θέσεις κάτω από την επενδυτική βαθµίδα). Το ελληνικό χρηµατιστήριο αυτονοµείται,
προσώρας τουλάχιστον, από την πολιτική τοξικότητα και ο Γ.∆. ξεπερνά τις 1000 µονάδες µε τις 1013 να συνιστούν την εγγύτερη αντίσταση. Όµως, η συµµετοχή των Leopard στον πόλεµο της Ουκρανίας ίσως δροµολογήσει απροσδόκητες εξελίξεις αν κλιµακωθεί ! 

Depolas
Ως θετική έκπληξη λαμβάνεται η αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της χώρας από τον οίκο Fitch την Παρασκευή, ενώ παράλληλα στηρίζει και το ήδη καλό κλίμα στο ΧΑ.
Στο επίκεντρο την τρέχουσα εβδομάδα θα βρεθούν οι συνεδριάσεις των Κεντρικών τραπεζών FED (Τετάρτη), EKT (Πέμπτη), αλλά και του ΗΒ (Πέμπτη), όπου αναμένουμε νέες αυξήσεις επιτοκίων. Πάραυτα, οι αυξήσεις θα είναι μικρότερης κλίμακας σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις και συγκεκριμένα κατά 0,25% στις ΗΠΑ, ενώ κατά 0,5% αναμένεται να αυξηθούν σε Ευρώπη και Αγγλία.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι από σήμερα λειτουργεί ξανά η αγορά της Κίνας. Στο εσωτερικό, αναβαθμίζουμε ελαφρώς το άνω όριο των εκτιμώμενων τιμών για τον ΓΔΧΑ στις 1050 μονάδες λόγω αυξημένης μεταβλητότητας, αλλά διατηρούμε το κάτω εύρος στα επίπεδα των 930 μονάδων.
Η σημερινή μακροοικονομική ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον πληθωρισμό Ιανουαρίου (αρχική μέτρηση) στην Ισπανία, αλλά και την πρώτη μέτρηση του ΑΕΠ Δ’ τριμήνου στη Γερμανία.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης