Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Συσσώρευση με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού – Στο επίκεντρο η Μυτιληναίος

ΧΑ: Συσσώρευση με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού – Στο επίκεντρο η Μυτιληναίος
Η Μυτιληναίος αύριο, πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης, θα ανακοινώσει αποτελέσματα με τις μέσες εκτιμήσεις να περιμένουν EBITDA 740 εκατ. ευρώ (+106% έναντι του 2021)
Σχετικά Άρθρα
Η πορεία των ξένων αγορών θα συνεχίσει να επηρεάζει την εγχώρια αγορά και το σημερινό άνοιγμα αναμένεται σταθεροποιητικό προς πτωτικό.
Το άγγιγμα των 1.000 μονάδων χθες έφερε κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών σε μετοχές με σημαντική άνοδο, αλλά η υψηλή κεφαλαιοποίηση έχει εφεδρείες που θα μπορούσαν να ενεργοποιηθούν και που μέχρι στιγμής έχουν υποαπόδοση.
Από την άλλη, μία υποχώρηση δεν κρίνεται αρνητική εξέλιξη καθώς η αγορά έχει κάνει μεγάλη κίνηση το προηγούμενο διάστημα.
Στη Μυτιληναίος παραμένουν τα επενδυτικά βλέμματα, καθώς αύριο, πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης, θα ανακοινώσει αποτελέσματα με τις μέσες εκτιμήσεις να περιμένουν EBITDA 740 εκατ. ευρώ (+106% έναντι του 2021) λόγω της ισχυρής πορείας του κλάδου ενέργειας.
Η εκτίμηση δίνει EBITDA στο τέταρτο τρίμηνο αυξημένα κατά 74% που ίσως περιέχουν ανοδικό ρίσκο αναφέρει η Eurobank Equities και θα μπορούσαν τα συνολικά να ανέλθουν στα 780-790 εκατ. ευρώ.

Eurobank Equities
Για σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν αρνητικό άνοιγμα καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα κάπως χαμηλότερα των εκτιμήσεων εταιρικά αποτελέσματα στις ΗΠΑ.

Optima Bank

Περιμένουμε από το ΧΑ να υιοθετήσει στάση αναμονής σήμερα με το βλέμμα στις πολιτικές εξελίξεις.

Euroxx
Περιμένουμε η εγχώρια αγορά να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα με σημείο αναφοράς για άλλη μία συνεδρίαση το τετραψήφιο νούμερο.

Beta

Περιμένουμε μία ακόμα συνεδρίαση συσσώρευσης λόγω κινήσεων κατοχύρωσης κερδών αλλά και επιλεκτικών τοποθετήσεων.
Τα σημαντικά κέρδη από την αρχή του έτους (+6,9%) ίσως περιορίσουν το momentum καθώς οι επενδυτές περιμένουν νέα από τα αποτελέσματα πριν ενεργοποιηθούν περισσότερο.

Κύκλος
Στις ΗΠΑ ανακοινώνονται τα στοιχεία για το ΑΕΠ του 4ου τριµήνου. Η υπέρβαση των 1000 µονάδων του Γ.∆. στο ελληνικό χρηµατιστήριο συντελέστηκε έστω και ενδοσυνεδριακά.
Συνιστά ωστόσο γεγονός ιδιαίτερης ψυχολογικής σηµασίας, όχι όµως και από τεχνικής πλευράς. Πλησιέστερη στήριξη στις 990 µονάδες.

Depolas
Το επόμενο διάστημα αναμένουμε τα εταιρικά αποτελέσματα εντός και εκτός χώρας να διαμορφώσουν αναλόγως το σκηνικό στις αγορές καθώς η σημαντικά επιβραδυνόμενη οικονομία θα επηρεάσει σε πολλές περιπτώσεις τα περιθώρια λειτουργικής κερδοφορίας παρόλες τις ανατιμήσεις.
Στο εσωτερικό στην παρούσα φάση δεν ενισχύουμε τις θέσεις μας. Υπενθυμίζουμε ότι αύριο πριν την συνεδρίαση ανακοινώνει αποτελέσματα ο Μυτιληναίος με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις να μιλούν για ετήσια EBITDA στα 738εκ ευρώ.
Η σημερινή μακροοικονομική ατζέντα δεν είναι τόσο πλούσια με την βαρύτητα να πέφτει στους δείκτες επιχειρηματικού κλίματος IFO στην Γερμανία και στις αιτήσεις ενυπόθηκων δανείων ΜΒΑ στις ΗΠΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης