Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Ανοδικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές – Fitch, αποτελέσματα και ΑΜΚ στο επίκεντρο

ΧΑ: Ανοδικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές – Fitch, αποτελέσματα και ΑΜΚ στο επίκεντρο
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν ήπια ανοδικό ξεκίνημα και η εγχώρια αγορά είναι πιθανό να ακολουθήσει κοιτάζοντας ξανά προς τα πρόσφατα υψηλά 8 ετών.
Σχετικά Άρθρα
Ανοδικό ξεκίνημα περιμένουν οι αναλυτές με το βλέμμα να είναι στραμμένο στα αυριανά στοιχεία για τη μεταποίηση (PMI) στην Ευρώπη που θα δείξει τις αντοχές της οικονομίας.
Επιπλέον και στο εσωτερικό η ατζέντα είναι πλούσια καθώς εκτός την έκθεση της Fitch που αναμένεται, έχουμε μέσα στην εβδομάδα, αποτελέσματα από Μυτιληναίο, ολοκλήρωση της αύξησης της Intrakat αλλά και αρκετά αποτελέσματα από το εξωτερικό.
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν ήπια ανοδικό ξεκίνημα και η εγχώρια αγορά είναι πιθανό να ακολουθήσει κοιτάζοντας ξανά προς τα πρόσφατα υψηλά 8 ετών.
Στο επίκεντρο θα παραμείνουν οι εταιρείες του κατασκευαστικού κλάδου και συγκεκριμένα η Ελλάκτωρ, η οποία στη συνεδρίαση της Παρασκευής ενισχύθηκε 12,47%.
Η Μυτιληναίος βρίσκεται επίσης στο επίκεντρο έχοντας γράψει φρέσκα ιστορικά υψηλά, αλλά και ο τραπεζικός δείκτης.
Η Eurobank Equites μετά την ανάλυσή της για τις μετοχές του κλάδου των τραπεζών, στην οποία αναφέρει πως προτιμά πλέον την Alpha Bank, σήμερα στο πρωινό της σχόλιο σημειώνει πως εντάσσει την Alpha Bank στις κορυφαίες της επιλογές μαζί με ΟΠΑΠ, Μυτιληναίο και Jumbo.

Eurobank Equities
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα υποδεικνύουν ένα ήπια θετικό άνοιγμα σήμερα, καθώς οι επενδυτές αισιοδοξούν ότι τα αυριανά στοιχεία για τη μεταποίηση θα δείξουν τις αντοχές της οικονομίας της Ευρώπης.

Piraeus Securities
Περιμένουμε πως το θετικό momentum θα συνεχιστεί στο ξεκίνημα της εβδομάδας.
Σε εταιρικό επίπεδο, η Μυτιληναίος ξεκινά τις δημοσιεύσεις αποτελεσμάτων (26 Ιανουαρίου) με ισχυρά αποτελέσματα να αναμένονται.

Optima Bank
Περιμένουμε το Χ.Α να κινηθεί ανάλογα με τις ευρωπαϊκές αγορές σήμερα.
Σημειώνεται πως η Fitch θα ανακοινώσει την αξιολόγησή της για το αξιόχρεο την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου.

Euroxx
Περιμένουμε ότι η αγορά θα διατηρήσει την ανοδική της τροχιά για άλλη μία συνεδρίαση.

Beta
Το θετικό κλίμα στις αγορές των ΗΠΑ και της Ευρώπης υποστηρίζουν μία ανοδική συνεδρίαση στο Χ.Α.
Τα επερχόμενα αποτελέσματα θα αυξήσουν το ενδιαφέρον, ενώ η ανακοίνωση της Fitch την προσεχή Παρασκευή θα διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα το ενδιαφέρον.

Μerit
Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 872 μονάδες. Σημεία στήριξης 950 και 924 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 990 και 1053 μονάδες.

Κύκλος
Τις προοπτικές του Παπουτσάνη παρουσιάζει στην ΕΘΕ η διοίκησή της σήµερα, ενώ την Τετάρτη ολοκληρώνεται η διαδικασία της ΑΜΚ της Intrakat και ο Ο∆∆ΗΧ δηµοπρατεί 6µηνα έντοκα γραµµάτια.
Την Πέµπτη ο Μυτιληναίος ανακοινώνει τα αποτελέσµατα για το 2022 και την Παρασκευή η Fitch δηµοσιοποιεί την έκθεσή της για το ελληνικό αξιόχρεο, ενώ όλη την εβδοµάδα στις ΗΠΑ θα ανακοινώνονται εταιρικά αποτελέσµατα. Με στήριξη στις 973 µονάδες, ο Γ.∆. βλέπει την αναµέτρηση µε τις 1000 µονάδες ως πιθανό σενάριο µέχρι το τέλος του µήνα!

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης