Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

"Πώληση" σε ΤΤ, ATE Bank και Πειραιώς από την Goldman Sachs

Δύσκολο και ανησυχητικό παραμένει το περιβάλλον για τις ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με την Goldman Sachs, η οποία θεωρεί ότι η σύσταση της Τρ. Πειραιώς, του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της ATE Bank θα πρέπει να είναι η "πώληση".
Οι ελληνικές τράπεζες στηρίζονται ακόμη σε μεγάλο βαθμό από την ΕΚΤ καθώς συνεχίζουν να δυσκολεύονται στην πρόσβαση στους στις πηγές χρηματοδότησης. Το κρατικό χρέος είναι ένας από τους κύριους λόγους ανησυχίας γα τη μεσοπρόθεσμη πορεία των μετοχών.
Αναφερόμενος στην Τράπεζα Πειραιώς, ο διεθνής οίκος σχολιάζει, ότι είναι μία από τις ελληνικές τράπεζες που επηρεάστηκε ιδιαιτέρως από την τρέχουσα κατάσταση, ενώ οποιαδήποτε πρόσθετη εξάρτηση στην ΕΚΤ θα επηρεάσει αρνητικά την πορεία της μετοχής.
Σε ότι αφορά το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η Goldman Sachs αναφέρει πως κρατά μια επιφυλακτική άποψη για τις επιχειρηματικές κινήσεις της τράπεζας, καθώς ιστορικά δεν έχουν φέρει κερδοφορία, ακόμα και αν συμπεριληφθούν συγχωνεύσεις και εξαγορές πού οφείλονται στην ισχυρή καταθετική της βάση. Η τράπεζα αναμένεται να αυξήσει την εξάρτηση της σε κεφάλαια της ΕΚΤ, ενώ σε ότι φορά την πορεία της μετοχής αναμένεται να επηρεαστεί από τις μακροοικονομικές εξελίξεις
Παράλληλα, αναφορικά με την ATE BANK, προβλήματα εντοπίζονται στην κεφαλαιακή βάση της τράπεζας, με τη Goldman Sachs να υποστηρίζει ότι υπάρχουν καθοδικοί κίνδυνοι, ακόμα και στον τομέα συγχωνεύσεων και εξαγορών. Σε ότι αφορά την πορεία της μετοχής, ο διεθνής οίκος εκτιμά ότι η μετοχή διαπραγματεύεται με premium, δεδομένου ότι η τράπεζα απέτυχε στα stress tests και είχε μεγάλες ζημίες τα προηγούμενα τρίμηνα.
Η Goldman Sachs θέτει ως τιμή στόχο για την ATE Bank τα 0,55 ευρώ, για το ΤΤ τα 3,60 ευρώ και για την Τράπεζα Πειραιώς τα 3,40 ευρώ. Και στις τρεις η σύσταση είναι sell. Για την Εθνική Τράπεζα η σύσταση είναι neutral και η τιμή στόχος τα 7,30 ευρώ και για την Τράπεζα Κύπρου διατηρεί τη σύσταση neutral και μειώνει την τιμή στόχο στα 4 από τα 4,21 ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης