Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Ανοδικό άνοιγμα με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού περιμένουν οι αναλυτές

ΧΑ: Ανοδικό άνοιγμα με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού περιμένουν οι αναλυτές
Διατήρηση των περιορισμένων συναλλαγών λόγω Χριστουγέννων αναμένεται στη σημερινή συνεδρίαση
Σχετικά Άρθρα
Με σημαντική άνοδο αναμένεται το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών καθώς βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την αλλαγή του έτους και γίνονται οι απαραίτητες ωραιοποιήσεις αποτιμήσεων.
Ο DAX αναμένεται να ανοίξει πάνω από τις 14.000 μονάδες με το χθεσινό κλείσιμο να είναι κάτω από τις 13.900 μονάδες.
Στο ελληνικό χρηματιστήριο, η πορεία του παραμένει καλύτερη έναντι των διεθνών αγορών και η τάση αναμένεται να συνεχιστεί με χαμηλούς όγκους συναλλαγών και επιλεκτικές τοποθετήσεις.
Η συσσώρευση γύρω από τις 910-920 μονάδες αναμένεται να συνεχιστεί, σύμφωνα με τους αναλυτές.
Οι τράπεζες θα βρεθούν στο επίκεντρο όπως και οι ενεργειακές μετοχές. 

Eurobank Equities
Για σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν ανοδικό άνοιγμα καθώς οι επενδυτές κοιτάνε πέρα από τα οικονομικά και πολιτικά ρίσκα καθώς φτάνουμε στο τέλος του έτους.

Piraeus Securities
Λόγω απουσίας σημαντικών ειδήσεων θα περιμέναμε το επιλεκτικό ενδιαφέρον να συνεχιστεί με τις τράπεζες στο επίκεντρο.

Optima Bank
Περιμένουμε από το Χ.Α. να κινηθεί ανάλογα με τις ευρωπαϊκές αγορές σήμερα. Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς θα είναι στο επίκεντρο.

Euroxx
Καθώς πλησιάζουμε προς τα Χριστούγεννα περιμένουμε μία ακόμα συνεδρίαση περιορισμένης διακύμανσης με χαμηλούς όγκους και περιορισμένο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Beta

Άλλη μία συνεδρίαση συσσώρευσης αναμένεται.
Παρά τους χαμηλούς όγκους λόγω περιόδου, το επιλεκτικό ενδιαφέρον στον ενεργειακό και τραπεζικό κλάδο αναμένεται να οδηγήσει την αγορά.

Depolas
Για το υπόλοιπο του έτους το στοίχημα είναι αν θα επιχειρήσει ο ΓΔΧΑ κάποιο ‘’window dressing’’ στις αποτιμήσεις των εισηγμένων, κυρίως των δεικτοβαρών, ή όχι. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις εβδομαδιαίες αιτήσεις ενυπόθηκων δανείων ΜΒΑ και την καταναλωτική εμπιστοσύνη (Conference Board) Δεκεμβρίου στις ΗΠΑ.

Κύκλος
Αµυντική η στάση του ελληνικού χρηµατιστηρίου µε αµετάβλητα τα εγγύτερα όρια, στις 907 µονάδες του Γ.∆. η στήριξη και στις 925 µονάδες η αντίσταση.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης