Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Τάση από το εξωτερικό – Πτωτικό άνοιγμα λόγω της απόφασης της Τράπεζας της Ιαπωνίας

tags :
ΧΑ: Τάση από το εξωτερικό – Πτωτικό άνοιγμα λόγω της απόφασης της Τράπεζας της Ιαπωνίας
Μέχρι το τέλος του έτους αναμένουν οι αναλυτές να διατηρηθεί η εικόνα συσσώρευσης και χαμηλών συναλλαγών.
Σχετικά Άρθρα
Η απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να αυξήσει το πλαίσιο ελέγχου της καμπύλης αποδόσεων και να αυξήσει την ποσότητα των κρατικών ομολόγων που θα αγοράζει κάθε μήνα φέρνει πιέσεις στις ξένες αγορές.
Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να επηρεάσει και τις αγορές της Ευρώπης, σημειώνουν αναλυτές, με τα ευρωπαϊκά παράγωγα να παραπέμπουν σε αρνητικό άνοιγμα.
Το ελληνικό χρηματιστήριο αναμένεται να ακολουθήσει αλλά με εξαιρετικά χαμηλούς όγκους συναλλαγών ενόψει και της εβδομάδας των Χριστουγέννων.
Μέχρι το τέλος του έτους αναμένουν οι αναλυτές να διατηρηθεί η εικόνα συσσώρευσης και χαμηλών συναλλαγών.
Η μετοχή της Μυτιληναίος θα βρεθεί στο επίκεντρο μετά την αναβάθμιση από τη S&P αλλά και από τα πλούσια νέα που έχει δώσει η εισηγμένη το τελευταίο διάστημα. 

Eurobank Equities
Για σήμερα η κίνηση έκπληξη της Τράπεζας της Ιαπωνίας να προσαρμόσει την πολιτική ελέγχου της καμπύλης αποδόσεων φαίνεται ότι θα μειώσει τη διάθεση για ανάληψη ρίσκου και θα ασκήσει πίεση στις αγορές.

Optima Bank
Περιμένουμε το Χ.Α. να κινηθεί ανάλογα με τις ευρωπαϊκές αγορές σήμερα.
Η Μυτιληναίος θα είναι στο επίκεντρο

Piraeus Securities
Θετικά νέα από τη Μυτιληναίος (ειδικά η αναβάθμιση από την S&P) σήμερα θα μπορούσε να ανανεώσει το επενδυτικό ενδιαφέρον για τη μετοχή μετά τις πρόσφατες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών.

Euroxx
Περιμένουμε η ελληνική αγορά να βρεθεί υπό πίεση σήμερα ακολουθώντας την τάση των αγορών του εξωτερικού.

Beta
Ενόψει της εβδομάδας των διακοπών των Χριστουγέννων, το επενδυτικό ενδιαφέρον παραμένει περιορισμένο με τις επιλεκτικές κινήσεις να είναι με μικρούς όγκους ωθώντας το Γενικό Δείκτη σε συσσώρευση γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.
Η συσσώρευση είναι εδώ και θα μείνει μέχρι τέλος του έτους.

Depolas
Συντηρητικός όγκος συναλλαγών και συντηρητική άνοδο είχαμε χθες για τον ΓΔΧΑ, ενώ παρόμοια ήταν η εικόνα και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Αντιθέτως, στις ΗΠΑ ο S&P 500 και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υποχώρησαν για 5η συνεχόμενη ημέρα.
Για τον ΓΔΧΑ, η βραχυπρόθεσμη ανοδική τάση δείχνει να έχει χάσει την ορμή της και εν μέσω χαμηλού τζίρου και έλλειψης θετικών καταλυτών πιθανή είναι μια διόρθωση τιμών τις επόμενες συνεδριάσεις εντός του εκτιμώμενου εύρους, πάραυτα. Μεταξύ των σημαντικότερων μάκρο σήμερα η αρχική μέτρηση καταναλωτικής εμπιστοσύνης Δεκεμβρίου στην Ευρωζώνη και τα στοιχεία της αγοράς κατοικίας Νοεμβρίου των ΗΠΑ.

Κύκλος
Μεταξύ 907 και 925 µονάδων το εύρος της πιθανολογούµενης διακύµανσης για το Γ.∆.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης