Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Η ΑΤΕ αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα…εύλογο να παγώσουν οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ

tags :
  Η ΑΤΕ αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα…εύλογο να παγώσουν οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ
Λάβαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα επιστολή που αφορά τις προσλήψεις στην ΑΤΕ Bank.
Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι « Για την προκήρυξη του ΑΣΕΠ 9Κ/2008 που αφορούσε προσλήψεις στην Α.Τ.Ε. (909 άτομα), έχουν βγει οι πίνακες κατάταξης και έχουν ανακοινωθεί τα οριστικά αποτελέσματα από τις 19/1/2010. Σύμφωνα με τον νόμο η τράπεζα ήταν υποχρεωμένη να προχωρήσει στην πρόσληψη των επιτυχόντων εντός 4 μηνών.
Μέχρι σήμερα δεν έχουν προσληφθεί κάποιοι ΤΕ (πλειοψηφία) και όλοι οι ΔΕ. Η Διοίκηση της ΑΤΕ δια στόματος κ. Πανταλάκη έχει δεσμευτεί ότι θα προχωράει σε προσλήψεις 70 ατόμων τον μήνα αψηφώντας τον νόμο σύμφωνα με τον οποίο θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι προσλήψεις μέχρι τις 19/5/2010. Παρά την δέσμευση η Διοίκηση Πανταλάκη προχώρησε τον Σεπτέμβριο σε πρόσληψη 22 μόλις ατόμων ΤΕ. Σημειώνεται πως κάποιοι εκ των προσληφθέντων έχοντας γνώση των διατάξεων περί προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ και περιμένοντας πως το μέγιστο χρονικό διάστημα για την πρόσληψή τους θα ήταν 4 μήνες παραιτήθηκαν από τις προηγούμενες εργασίες τους. Κανένας ιστότοπος, καμία εφημερίδα, κανένα κανάλι δεν έχει αναφερθεί στο παραπάνω γεγονός που κρατάει όμηρους γύρω στα 500 άτομα. Διάφορες φήμες έχουν ακουστεί κατά καιρούς όπως το ότι η Τρόικα αποφασίζει για τις προσλήψεις. Από την Διοίκηση δεν υπάρχει επίσημη θέση στα Μ.Μ.Ε.»
Το θέμα το διερευνήσαμε και όντως έτσι είναι τα πράγματα.
Ωστόσο μπορεί ο νόμος να ορίζει ότι σε διάστημα 4 μηνών θα πρέπει να ξεκινήσει η πρόσληψη. Επίσης κανείς δεν μπορεί να μην σεβαστεί την αγωνία 909 ατόμων ενώ ο νόμος ορίζει ότι η απόφαση αυτή θα πρέπει να εκτελεστεί δηλαδή να προσληφθούν οι επιτυχόντες, ωστόσο το επιχείρημα που έχει προβάλει η διοίκηση της ΑΤΕ δεν είναι παράλογο.
Συνολικά τα 909 άτομα κοστίζουν τον χρόνο στην ΑΤΕ 20 εκατ ευρώ.
Και σε μια περίοδο όπου ούτε ευρώ δεν περισσεύει στην ΑΤΕ τα 20 εκατ είναι μεγάλη υπόθεση….


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης