Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Στις ξένες αγορές το βλέμμα – Αύξηση μεταβλητότητας λόγω τριπλής λήξης και rebalancing FTSE

ΧΑ: Στις ξένες αγορές το βλέμμα – Αύξηση μεταβλητότητας λόγω τριπλής λήξης και rebalancing FTSE
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα παραπέμπουν σε ανοδικό άνοιγμα μετά τη μεγάλη πτώση χθες που σύμφωνα με αναλυτές ήταν η χειρότερη πτώση από το Μάιο
Σχετικά Άρθρα
Τριπλή λήξη στο χρηματιστήριο παραγώγων έχουμε σήμερα αλλά και αναδιάρθρωση δεικτών FTSE με έξοδο του ΑΔΜΗΕ από τον FTSE 25 και είσοδο της Autohellas.
Στους δείκτες FTSE Russell δεν υπήρχε ελληνικό ενδιαφέρον αλλά δεν αποκλείεται λόγω της αυξημένης βαρύτητας που υπάρχει στις ελληνικές μετοχές μετά τη διαγραφή των μετοχών από τη Ρωσία να αυξηθούν οι συναλλαγές στο κλείσιμο.
Υπενθυμίζεται πως 22 ελληνικές μετοχές περιλαμβάνονται στον FTSE All World Index.
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα παραπέμπουν σε ανοδικό άνοιγμα μετά τη μεγάλη πτώση χθες που σύμφωνα με αναλυτές ήταν η χειρότερη πτώση από το Μάιο.
Η ελληνική αγορά καθώς κινήθηκε χθες καλύτερη από τις ξένες αγορές, δεν αποκλείεται να πιεστεί σήμερα και να έχει αυξημένη μεταβλητότητα.

Eurobank Equities
Σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν ανοδικό άνοιγμα μετά τη χειρότερη συνεδρίαση από το Μάιο αλλά η ελληνική αγορά ίσως προσπαθήσει να καλύψει το ποσοστό απωλειών της Ευρώπης καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τα αυστηρά μηνύματα από τις κεντρικές τράπεζες.

Optima Bank
Περιμένουμε το Χ.Α. να κινηθεί ανάλογα με τις ευρωπαϊκές αγορές σήμερα.

Piraeus Securities
Περιμένουμε αρκετή μεταβλητότητα στην αγορά σήμερα λόγω των αυξημένων μακροοικονομικών ανησυχιών

Euroxx
Περιμένουμε πως οι ανησυχίες για διεθνή ύφεση θα φέρουν πίεση στην εγχώρια αγορά και μαζί με την τριπλή λήξη στα παράγωγα θα αυξηθεί η μεταβλητότητα.

Beta
Η τριπλή λήξη και η αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE ίσως αυξήσουν τους όγκους συναλλαγών.
Σημειώνεται πως η Autohellas παίρνει τη θέση του ΑΔΜΗΕ στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.

Κύκλος
Λήγουν σήµερα τα παράγωγα τόσο επί µετοχών και δεικτών του ∆εκεµβρίου (triple witching). Στη λήξη της συνεδρίασης, λαµβάνει χώρα το τελευταίο rebalancing για το 2021 αναδιάρθρωσης των δεικτών FTSE και Euro Stoxx, µε την Autohellas να εισέρχεται στη θέση του Α∆ΜΗΕ στο δείκτη FTSE 25. Αν και η ΕΚΤ αύξησε τα επιτόκιά της κατά το αναµενόµενο ποσοστό των 50 µ.β., η περί αναγκαίας συνέχισης των αυξήσεων ρητορική της Λαγκάρντ προκάλεσε αύξηση των αποδόσεων των οµολόγων και αναταράξεις στις ευρωπαϊκές αγορές µε το ελληνικό χρηµατιστήριο να συγχρονίζεται µαζί τους. Στις 907 µονάδες η πλησιέστερη τιµή στήριξης του Γ.∆.

Depolas
Αναμενόμενη η χθεσινή αύξηση επιτοκίου από την ΕΚΤ, αλλά η επισήμανση ότι αυτό θα συνεχίσει να ανεβαίνει και θα παραμείνει υψηλά για αρκετό χρονικό διάστημα πυροδότησε πωλήσεις. Περισσότερο μετριοπαθής εμφανίστηκε ο ΓΔΧΑ, αν και δεν θα μείνει ανεπηρέαστος αν η υποχώρηση στο εξωτερικό συνεχίσει. Ως κρίσιμο επίπεδο για την μεσοπρόθεσμη τάση θέτουμε την περιοχή των 870-860 μονάδων, αλλά δεν βλέπουμε σοβαρό λόγο αυτή να παραβιαστεί το επόμενο διάστημα. Για σήμερα, βαρύτητα θα δοθεί στις αρχικές μετρήσεις για μεταποίηση και υπηρεσίες Δεκεμβρίου S&P Global σε Ευρωζώνη και ΗΠΑ, ενώ θα έχουμε και την τελευταία μέτρηση πληθωρισμού Νοεμβρίου της πρώτης.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης