Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Παραμένει στην επιτήρηση η Intalot λόγω αρνητικών ιδίων κεφαλαίων – Τι είπε η διοίκηση

Παραμένει στην επιτήρηση η Intalot λόγω αρνητικών ιδίων κεφαλαίων – Τι είπε η διοίκηση
Στην τηλεδιάσκεψη η πρώτη ερώτηση που δέχθηκε η διοίκηση από αναλυτή εγχώριας χρηματιστηριακής ήταν για το θέμα των ιδίων κεφαλαίων
Σχετικά Άρθρα

Αίσθηση προκάλεσε το ύψος της αρνητικής καθαρής θέσης της Intralot στο εννεάμηνο, καθώς είχε καλλιεργηθεί η προσδοκία ότι με τα αποτελέσματα χρήσης και μετά την αύξηση κεφαλαίου θα έβγαινε από την επιτήρηση.
Τα αποτελέσματα ενεαμήνου ωστόσο έδειξαν ότι τα ίδια κεφάλαια παρά την αύξηση των 129 εκατ. ευρώ παρέμειναν αρνητικά κατά 120,3 εκατ. ευρώ, καθώς το κονδύλι των ιδίων «κέρδη εις νέον» από -138,2 εκατ. ευρώ πήγε στα -258,9 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο με αποτέλεσμα να μη φανεί το όφελος από την αύξηση του μετοχικού και του «υπέρ το άρτιο».
Έτσι δεν αναμένεται βελτίωση στο σύνολο της χρήσης και επομένως η μετοχή θα παραμείνει στην επιτήρηση.
Η μετοχή δέχθηκε σημαντική πίεση και έκλεισε με απώλειες 9,40%.
Στην τηλεδιάσκεψη η πρώτη ερώτηση που δέχθηκε η διοίκηση από αναλυτή εγχώριας χρηματιστηριακής ήταν για το συγκεκριμένο θέμα.
Η διοίκηση απάντησε πως πρόκειται για λογιστικό θέμα και έχει να κάνει με την επαναγορά του ποσοστού της αμερικανικής θυγατρικής από τους ομολογιούχους και την τιμή που την είχε αποτιμήσει στα βιβλία της. Ο αναλυτής επανήλθε με νέα διευκρινιστική ερώτηση και του ειπώθηκε πως έχει να κάνει με κάτι που αγοράζεις αλλά το ενοποιείς ήδη.
Σημείωσε, πάντως πως το σημαντικό είναι ότι η εταιρεία πήρε πίσω ένα δυνατό περιουσιακό στοιχείο και αυτή η είναι η πραγματική αξία, ενώ υπήρξε και πρόσβαση στις τράπεζες.
Τώρα, έχει διάφορα σχέδια η εταιρεία για το πως μπορεί να αλλάξει το ύψος των ιδίων κεφαλαίων και να γυρίσουν θετικά, αλλά μάλλον και η είσοδος στο Nasdaq που θα βελτίωνε την αποτίμηση, έχει πάρει μία μικρή αναβολή λόγω των συνθηκών που επικρατούν.
Από την άλλη πηγές της εταιρείας αναφέρουν πως ακόμα και αν δεν υπήρχε αυτή η λογιστική εγγραφή και γύριζαν θετικά τα ίδια κεφάλαια, αυτά θα ήταν οριακά θετικά και ένα εξάμηνο με ζημιές θα μπορούσε να την ξαναβάλει στην επιτήρηση.
Αυτό όμως φαινόταν και από όταν ανακοινώθηκε η αύξηση πως ήταν στο όριο για να γυρίσει τα ίδια κεφάλαια.
Κατά τα λοιπά η διοίκηση είπε πως με την εικόνα που έχει για το τέταρτο τρίμηνο φαίνεται πως θα κλείσει πολύ καλά η χρονιά και αυτό είναι ενθαρρυντικό σημάδι για το μέλλον.
Υπάρχουν επίσης νέα που θα έχει να πει περισσότερα το επόμενο διάστημα για συμβόλαια στις ΗΠΑ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης