Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Αυξημένη μεταβλητότητα περιμένουν οι αναλυτές – Η αναδιάρθρωση του MSCI στο επίκεντρο

XA: Αυξημένη μεταβλητότητα περιμένουν οι αναλυτές – Η αναδιάρθρωση του MSCI στο επίκεντρο
Η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI με την προσθήκη της Τέρνας Ενεργειακής στον Greece Standard, αλλά και το τέλος του μήνα αναμένεται να αυξήσει την αξία των συναλλαγών, ειδικά στις τελικές δημοπρασίες
Σχετικά Άρθρα

Αυξημένη μεταβλητότητα και υψηλό τζίρο αναμένουν για τη σημερινή συνεδρίαση οι αναλυτές.
Η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI με την προσθήκη της Τέρνας Ενεργειακής στον Greece Standard, αλλά και το τέλος του μήνα αναμένεται να αυξήσει την αξία των συναλλαγών, ειδικά στις τελικές δημοπρασίες.
Από την άλλη η πορεία των ευρωπαϊκών αγορών, αλλά και οι εξελίξεις στην Κίνα θα επηρεάσουν τη βραχυπρόθεσμη τάση.
Πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης δημοσιεύει αποτελέσματα εννεαμήνου η Ιντραλότ.
Οι μετοχές της ΕΛΒΕ διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου των 0,30 ευρώ ανά μετοχή, όπως και οι μετοχές της Unibios χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου 0,01 ευρώ ανά μετοχή.

Eurobank Equities
Για σήμερα οι αγορές αναμένεται να ανοίξουν με άνοδο ενόψει της ομιλίας Πάουελ για την αμερικανική οικονομία και τα στοιχεία για την απασχόληση.

Piraeus Securities
Περιμένουμε το ενδιαφέρον να εστιαστεί στις μετοχές του ενεργειακού κλάδου με κάποιες περισσότερες ροές να έρχονται λόγω της αναδιάρθρωσης των δεικτών MSCI.

Optima Bank
Περιμένουμε η εγχώρια αγορά να κινηθεί ανάλογα με τις ευρωπαϊκές αγορές σήμερα.
Η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI και η Τέρνα Ενεργειακή θα είναι στο επίκεντρο.

Euroxx
Περιμένουμε αυξημένη μεταβλητότητα ενόψει της σημερινής αναδιάρθρωσης των δεικτών MSCI αλλά και των ροών λόγω τέλους Νοεμβρίου.

Beta
Όπως πάντα η τελευταία συνεδρίαση του Νοεμβρίου χαρακτηρίζεται από αυξημένους όγκους συναλλαγών.
Ο Νοέμβριος είναι ανοδικός κατά 4,31% ενώ ο βασικός δείκτης κατά 2,1% από την αρχή του έτους.
Σημειώνεται πως η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI θα γίνει σήμερα με τη μετοχή της Τέρνα Ενεργειακής να εισέρχεται στον MSCI Global Standard Index.

Depolas
Μικτή ήταν χθες η εικόνα των μετοχικών δεικτών σε Ευρώπη και ΗΠΑ, ενώ ο ΓΔΧΑ πέρασε σε θετικό έδαφος με τον τζίρο να διατηρείται στους μέσους όρους της περιόδου.
Σήμερα, αναμένουμε μεταξύ άλλων τα μεγέθη του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, αλλά και την 2η μέτρηση για το ετησιοποιημένο ΑΕΠ Γ΄ τριμήνου (σε τριμηνιαία βάση) των ΗΠΑ, τα οποία ενδέχεται να επηρεάσουν τις αγορές. Ωστόσο, στο εσωτερικό πιθανολογούμε για αυξημένες διακυμάνσεις στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης των μετοχικών αλλαγών στους δείκτες MSCI. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο επίκεντρο θα βρεθεί σήμερα το απόγευμα και η ομιλία του κ. Πάουελ, όπου η επενδυτική κοινότητα θα προσπαθήσει να αποκρυπτογραφήσει πληροφορίες σχετικά με την πορεία των επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίαση της FED στις 14 Δεκεμβρίου.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης