Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Πτωτικό ξεκίνημα περιμένουν οι αναλυτές – Τα βλέμματα στο Λονδίνο

XA: Πτωτικό ξεκίνημα περιμένουν οι αναλυτές – Τα βλέμματα στο Λονδίνο
Το συνέδριο γίνεται σε πολύ καλή χρονική συγκυρία, καθώς η αγορά έχει ανακάμψει σημαντικά, έχει βελτιωθεί η επενδυτική ψυχολογία και τα αποτελέσματα των εταιρειών παραπέμπουν σε ιστορικά υψηλές επιδόσεις
Σχετικά Άρθρα

Σε πτωτικό άνοιγμα παραπέμπει η πορεία των ευρωπαϊκών παραγώγων, με τα παράγωγα του DAX να κινούνται λίγο χαμηλότερα από το κλείσιμο του δείκτη την περασμένη Παρασκευή.
Τα νέα περιοριστικά μέτρα στην Κίνα αλλά και οι διαδηλώσεις κατά των lockdowns έχουν θορυβήσει τους αναλυτές.
Την ίδια ώρα η εγχώρια αγορά θα έχει στραμμένο το βλέμμα της στο Λονδίνο και στο διήμερο συνέδριο που διοργανώνει η ΕΧΑΕ με τη Morgan Stanley, παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.
Το συνέδριο γίνεται σε πολύ καλή χρονική συγκυρία, καθώς η αγορά έχει ανακάμψει σημαντικά, έχει βελτιωθεί η επενδυτική ψυχολογία και τα αποτελέσματα των εταιρειών παραπέμπουν σε ιστορικά υψηλές επιδόσεις.
Έτσι για το άνοιγμα, δεν αποκλείονται ήπιες απώλειες λόγω των ξένων αγορών, αλλά και των όποιων διαθέσεων για κατοχύρωση κερδών, αλλά οι επιλεκτικές τοποθετήσεις που υπάρχουν θα περιορίσουν το ποσοστό υποχώρησης.

Eurobank Equities
Για σήμερα οι αγορές αναμένεται να ανοίξουν με απώλειες λόγω των αυξανόμενων διαδηλώσεων στην Κίνα κατά των lockdowns ενώ και η μέτρια κίνηση της Black Friday ενισχύει την πτωτική διάθεση.

Piraeus Securities
Για τη σημερινή συνεδρίαση θα περιμέναμε συσσώρευση γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών, λόγω των αυξημένων ανησυχιών από τα κρούσματα Covid στην Κίνα.
Παραμένουμε θετικοί για επιλεγμένες μετοχές του μη χρηματοοικονομικού κλάδου, όπως ΟΠΑΠ, Jumbo και Motor Oil.

Beta
Το συνέδριο της ΕΧΑΕ ξεκινάει σήμερα, με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να απευθύνει την κεντρική ομιλία.
Παρά τη διόρθωση της Παρασκευής, η αγορά φαίνεται βραχυπρόθεσμα σε υπεραγορασμένα επίπεδα και γι΄αυτό περιμένουμε συσσώρευση.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης