Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Συσσώρευση με χαμηλό τζίρο περιμένουν οι αναλυτές - Στο επίκεντρο τα αποτελέσματα

ΧΑ: Συσσώρευση με χαμηλό τζίρο περιμένουν οι αναλυτές - Στο επίκεντρο τα αποτελέσματα
Σήμερα, μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης, ανακοινώνουν αποτελέσματα ο ΟΠΑΠ, η ΔΕΗ και η Fourlis και αύριο η Motor Oil, η Lamda και η Quest
Σχετικά Άρθρα

Στα εταιρικά κυρίως αποτελέσματα που ανακοινώνονται σήμερα και αύριο στρέφεται το ενδιαφέρον των επενδυτών, ενώ η αγορά εκτιμάται από τους αναλυτές πως θα επηρεαστεί και από την πορεία των αγορών του εξωτερικού.
Τα παράγωγα του DAX δείχνουν σταθεροποιητικό άνοιγμα.
Σήμερα, μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης, ανακοινώνουν αποτελέσματα ο ΟΠΑΠ, η ΔΕΗ και η Fourlis και αύριο η Motor Oil, η Lamda και η Quest.
Οι αναλυτές περιμένουν ισχυρά αποτελέσματα από τον ΟΠΑΠ, τα κέρδη της ΔΕΗ θα είναι επηρεασμένα από την έκτακτη φορολογία ενώ για τη Foulris αναμένουν βελτίωση λόγω καλύτερων περιθωρίων.
Πολύ ισχυρά κέρδη θα ανακοινώσει αύριο η Motor Oil.

Eurobank Equities
Σήμερα αναμένεται μικτό άνοιγμα με την επενδυτική ψυχολογία να παραμένει εύθραυστη ενόψει και της δημοσίευσης των πρακτικών της FED αύριο.

Piraeus Securities
Περιμένουμε οι επενδυτές να εστιάσουν στα εταιρικά αποτελέσματα που δημοσιεύονται σήμερα μετά το κλείσιμο από ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και Fourlis

Optima Bank
Περιμένουμε το Χ.Α. να αναζητήσει κατεύθυνση σήμερα, ενόψει των ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων

Euroxx
Περιμένουμε κάποια πίεση στη σημερινή συνεδρίαση λόγω των ανησυχιών για τα περιοριστικά μέτρα στην Κίνα και τη διατήρηση της διάθεσης για τα επιτόκια από την FED.

Beta
Δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές στην πορεία της σημερινής συνεδρίασης.
Χαμηλός όγκος και διακύμανση σε περιορισμένο εύρος αναμένεται με τους επενδυτές να εστιάζουν στα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου.

Depolas
Μικτά πρόσημα στις Ευρωπαϊκές αγορές είχαμε χθες με τον ΓΔΧΑ να κινείται ιδιαίτερα υποτονικά, ενώ μικρές απώλειες είδαν οι βασικοί αμερικανικοί δείκτες. Η χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα του Γ΄τριμήνου στο ΧΑ συνεχίζεται επηρεάζοντας και τα αποτελέσματα της ΕΧΑΕ με τα EBITDA να ανέρχονται στα 3,2 εκ ευρώ, αν και σε επίπεδο εννεάμηνου παρέμειναν οριακά καλύτερα από την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Ωστόσο, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 6,85εκ ευρώ έναντι 7 εκ. ευρώ πέρυσι.
Σημειώνουμε ότι σήμερα μετά την συνεδρίαση θα δημοσιευτούν τα αποτελέσματα των ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Φουρλή και Epsilon Net. Το ευρύτερο επενδυτικό περιβάλλον παραμένει τοξικό με την Κίνα να καθηλώνεται από τους περιορισμούς λόγω covid. Μάλιστα, σύμφωνα με το Bloomberg, αυτοί επηρεάζουν 1/5 της κινεζικής οικονομίας. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει την καταναλωτική εμπιστοσύνη Νοεμβρίου στην Ευρωζώνη και τον δείκτη μεταποίησης Richmond Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.
Επιπλέον, σήμερα θα δημοσιεύσει και τις εκτιμήσεις του για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας ο ΟΟΣΑ. Σε αυτό το πλαίσιο, πιθανολογούμε ότι θα συνεχιστεί η συσσώρευση του ΓΔΧΑ στα τρέχοντα επίπεδα εν αναμονή και των αποτελεσμάτων.

Merit
Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 865 μονάδες. Σημεία στήριξης 862 και 850 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 904 και 950 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης