Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Προς αναζήτηση επενδυτών σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη – Τα «ατού» των εισηγμένων στις παρουσιάσεις

Προς αναζήτηση επενδυτών σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη – Τα «ατού» των εισηγμένων στις παρουσιάσεις
Το επενδυτικό συνέδριο στο Λονδίνο θα γίνει 28 και 29 Νοεμβρίου και στη Νέα Υόρκη στις 9 Δεκεμβρίου
Σχετικά Άρθρα

Την ώρα που τα πρόσφατα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών δείχνουν πως μέσα σε 8 μήνες έχασε τους μισούς επενδυτές, το μπαράζ παρουσιάσεων σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη, είναι μία πολύ καλή ευκαιρία ώστε η ΕΧΑΕ να διαφημίσει το προϊόν της.
Η συγκυρία αν και δεν είναι η καλύτερη, έρχεται σε μία χρονική περίοδο που δίνει άσους στο μανίκι του CEO Γιάννου Κοντόπουλου.
Από τη μία, η χώρα ίσως είναι από τις λίγες που δε θα βυθιστεί σε ύφεση το 2022, σύμφωνα με τους περισσότερους αναλυτές μεγάλων οίκων, ενώ βρίσκεται ένα σκαλοπάτι κάτω από την επενδυτική βαθμίδα.
Όμως υπάρχει και το θέμα των υποκλοπών που ανεβάζει το πολιτικό θερμόμετρο και δημιουργεί φημολογία για πρόωρες εκλογές.
Από την άλλη οι εισηγμένες θα πάνε με αποτελέσματα εννεαμήνου και άρα πιο πρόσφατα στοιχεία στους ξένους επενδυτές, τα οποία θα έχουν ενσωματώσει πληρέστερα σε σύγκριση με το εξάμηνο την ενεργειακή κρίση και τις επιπτώσεις του πληθωρισμού.
Ήδη πολλά αποτελέσματα που έχουν ανακοινωθεί και που ανακοινώνονται τις επόμενες μέρες ήταν σημαντικά ανώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών και οδηγούν σε αναπροσαρμογή εκτιμήσεων.
Επίσης, η επενδυτική διάθεση έχει βελτιωθεί τις τελευταίες εβδομάδες καθώς οι επενδυτές περιμένουν πως θα τερματιστεί η επιθετική πολιτική αύξησης των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες.
Οι αποτιμήσεις έχουν ενισχυθεί και στο Ελληνικό Χρηματιστήριο με την αγορά να πιάνει τις 900 μονάδες και τις τράπεζες να γράφουν υψηλά 7 μηνών.

Επενδυτικό συνέδριο στο Λονδίνο

Στις 28 και 29 Νοεμβρίου θα γίνει το επενδυτικό συνέδριο που συνδιοργανώνουν ΕΧΑΕ και Morgan Stanley, με… μελανό σημείο το ότι θα είναι κλειστό για δημοσιογράφους και ευρύ κοινό!
Στο συνέδριο θα παρευρεθεί ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο οικονομικός του σύμβουλος, Αλέξης Πατέλης.
Προφανώς και θα τραβήξει τα επενδυτικά βλέμματα, ειδικά σε μία περίοδο που το πολιτικό θερμόμετρο έχει ανέβει.
Το Ελληνικό Επενδυτικό Συνέδριο στοχεύει στη στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας, μέσω της ανάδειξης των επενδυτικών ευκαιριών της ελληνικής κεφαλαιαγοράς και της ενίσχυσης της θεσμικής εμπιστοσύνης στη χώρα μας, αναφέρει η ΕΧΑΕ.
Θα περιλαμβάνει ατομικές και ομαδικές συναντήσεις μεταξύ των μεγαλύτερων εισηγμένων εταιρειών και διεθνών επενδυτικών funds, καθώς επίσης συζητήσεις σε πάνελ, παρουσιάσεις και εκδηλώσεις δικτύωσης.
Στο συνέδριο έχουν δηλώσει συμμετοχή οι περισσότερες εταιρείες από την υψηλή κεφαλαιοποίηση ενώ θα παρευρεθούν και εταιρείες που πρόκειται να μπουν στο ΧΑ (Ελ.Βενιζέλος).
Σημειώνεται πως ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί η λίστα των εταιρειών που θα παρευρεθούν στο Λονδίνο.

Το Δεκέμβριο στη Νέα Υόρκη

Στη συνέχεια, η ενημέρωση θα συνεχιστεί στη Νέα Υόρκη στις 9 Δεκεμβρίου στο συνέδριο της Capital Link σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και το Ελληνικό Χρηματιστήριο.
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω διαδικτύου θα μιλήσει για την ανάπτυξη και το επενδυτικό momentum της χώρας.
Πλήθος πολιτικών, μεγάλων επενδυτικών οίκων αλλά και αρκετές εισηγμένες θα βρεθούν στη Νέα Υόρκη και στο επίκεντρο θα είναι το μέλλον της χώρας που βρίσκεται ένα βήμα πριν την επενδυτική βαθμίδα.
Goldman Sachs, DBRS, Nomura, JP Morgan, Ambrosia Capital, αλλά και τα κορυφαία στελέχη από ΔΕΗ, Lamda, Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Eurobank θα αναλύσουν τους κυριότερους κλάδους τις ελληνικής οικονομίες και τις προοπτικές τους.
Έχουν δηλώσει επίσης συμμετοχή οι εξής εισηγμένες: ΕΧΑΕ, Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα, Aegean Airlines, ΕΥΔΑΠ, Ελλάκτωρ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, HelleniQ Energy, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Prodea και Trastor.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης