Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Ενθουσιάζουν τα ισχυρά και ανώτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα και οι 9 μετοχές στον MSCI

ΧΑ: Ενθουσιάζουν τα ισχυρά και ανώτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα και οι 9 μετοχές στον MSCI
Ο Γενικός Δείκτης χθες κατάφερε να σβήσει όλες τις απώλειες και πλέον είναι οριακά θετικός από την αρχή του έτους
Σχετικά Άρθρα

Τα ισχυρά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν χθες μετά το κλείσιμο και το ράλι στις ΗΠΑ, δίνει νέα άνοδο στις αγορές της Ευρώπης σύμφωνα με την εικόνα των παραγώγων και ενισχύει περαιτέρω την επενδυτική ψυχολογία στην εγχώρια αγορά.
Με τον Γενικό Δείκτη να είναι πλέον θετικός από την αρχή του έτους και με σύμμαχο τις αγορές του εξωτερικού, μπορεί να κινηθεί πάνω από τις 900 μονάδες, ενώ και η είσοδος της Τέρνα Ενεργειακής στον MSCI, αυξάνει τον αριθμό των ελληνικών μετοχών σε 9 και βελτιώνει περαιτέρω τις προοπτικές εισροών κεφαλαίων.
Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι αναλυτές στα πρωινά τους σχόλια τα αποτελέσματα της Εθνικής Τράπεζας (καθαρά κέρδη 162 εκατ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο) ήταν σημαντικά ανώτερα των μέσων εκτιμήσεων (123 εκατ. ευρώ).
Ανώτερα των εκτιμήσεων ήταν και τα καθαρά κέρδη ύψους 166 εκατ. ευρώ της Eurobank με τις μέσες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 147 εκατ. ευρώ.
Τα ΕΛΠΕ λόγω των ισχυρών περιθωρίων διύλισης εμφάνισαν ισχυρές επιδόσεις και όπως αναφέρουν οι αναλυτές αναμένεται τα EBITDA στο σύνολο της χρήσης να ανέλθουν στα 1,4 δισ. ευρώ, ενώ σημειώνουν και το νέο προσωρινό μέρισμα 0,25 ευρώ που θα κόψει στις 11 Ιανουαρίου.
Ανώτερα των εκτιμήσεων και τα αποτελέσματα της Aegean με τα EBITDA να είναι υψηλότερα κατά 17% αυτών του 2019, ήτοι προ πανδημίας, ενώ ανώτερα των εκτιμήσεων ήταν και της Τιτάν και φαίνεται πως και για το σύνολο του έτους θα ξεπεράσουν τις εκτιμήσεις.
Σημειώνεται πως σήμερα δημοσιεύει η Τράπεζα Πειραιώς αποτελέσματα τρίτου τριμήνου. 

Eurobank Equities
Για σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν ανοδικό άνοιγμα, χτίζοντας πάνω στο χθεσινό momentum, λόγω της υποχώρησης του πληθωρισμού με την επενδυτική ψυχολογία στην εγχώρια αγορά να υποστηρίζεται και από τις ισχυρές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων.

Piraeus Securities
Το Χ.Α. αναμένεται να ανοίξει σε θετικό έδαφος λόγω της βελτιωμένης επενδυτικής ψυχολογίας στο εξωτερικό και τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα.
Η Τέρνα Ενεργειακή θα βρεθεί στο επίκεντρο λόγω της εισόδου της στον MSCI Greece Standard.

Optima Bank
Περιμένουμε το Χ.Α. να κινηθεί ανάλογα με τις ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, με τα ΕΛΠΕ, την Τέρνα Ενεργειακή, τη Eurobank, την Εθνική και την Πειραιώς να είναι στο επίκεντρο.

Euroxx
Η αγορά θα κινηθεί υψηλότερα υποστηριζόμενη από το διεθνές ράλι, την είσοδο της Τέρνα Ενεργειακής στον MSCI και τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα.

Beta
Η Τράπεζα Πειραιώς δημοσιεύει σήμερα αποτελέσματα πριν το άνοιγμα της αγοράς.
Τα ισχυρά αποτελέσματα από ένα σημαντικό αριθμό εταιρειών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, η είσοδος της Τέρνα Ενεργειακής στον MSCI και το ισχυρό momentum των ξένων αγορών ίσως αυξήσουν το αγοραστικό ενδιαφέρον και στηρίξουν μία ακόμα ανοδική συνεδρίαση.

Depolas
Μετά τα χαμηλότερα των εκτιμήσεων μεγέθη του πληθωρισμού Οκτωβρίου των ΗΠΑ πυροδοτήθηκε ένα μίνι ράλι τιμών στους βασικούς διεθνείς μετοχικούς δείκτες, που συμπαρέσυρε και τον ΓΔΧΑ σε μικρότερο βαθμό. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία η FED θα πρέπει να επιβραδύνει τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων ξεκινώντας κιόλας από τον Δεκέμβριο. Στο εσωτερικό, και συγκεκριμένα στο μέτωπο των αποτελεσμάτων τα δεδομένα δείχνουν ότι παραμένουμε σταθερά σε μία δυναμική βελτίωση των μεγεθών σε όλους του κλάδους, που ανακοίνωσαν χθες, παρά τις αντίξοες διεθνείς συνθήκες που επικρατούν.
Επιπλέον, θετική έκπληξη αποτελεί και είσοδος της Τέρνα Ενεργειακής στον MSCI Standard Greece. Σε αυτό το πλαίσιο, ο ΓΔΧΑ είναι εξαιρετικά πιθανό να δοκιμάσει την ανοδική διαφυγή προς τα προηγούμενα υψηλά των 950 μονάδων. Αναμένουμε σήμερα και τα αποτελέσματα Γ΄ τριμήνου της Πειραιώς. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο πληθωρισμός Οκτωβρίου (τελική μέτρηση) στην Γερμανία κινήθηκε πάνω στις εκτιμήσεις.

Merit
Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 866 μονάδες. Σημεία στήριξης 874 και 850 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 900 και 950 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης