Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Τα… κουφάρια άλλοτε ισχυρών κλωστοϋφαντουργικών του Χρηματιστηρίου στο «σφυρί»

Τα… κουφάρια άλλοτε ισχυρών κλωστοϋφαντουργικών του Χρηματιστηρίου στο «σφυρί»
Εισηγμένες που τέθηκαν εκτός διαπραγμάτευσης εδώ και δέκα χρόνια εξακολουθούν να ταλαιπωρούν τις τράπεζες, οι οποίες πασχίζουν να μειώσουν κάπως τη ζημιά
Σχετικά Άρθρα

Η ελληνική κλωστοϋφαντουργία πέρασε στιγμές δόξας αλλά οι επενδυτές στο ελληνικό χρηματιστήριο έζησαν τα χρόνια της κατάρρευσης και είδαν τις μετοχικές τους αξίες να μηδενίζονται.
Από το θόρυβο των μηχανών, στην απόλυτη σιωπή.
Εγκαταστάσεις που έσφυζαν από ζωή βγαίνουν τώρα στο σφυρί με τις φωτογραφίες να αποτυπώνουν ανάγλυφα την εγκατάλειψη.
Μόνο κάποιες ξεχωριασμένες πινακίδες θυμίζουν στους παλιούς τα χρηματιστηριακά παιχνίδια, τις μεγάλες υποσχέσεις, αλλά και τα τεράστια δάνεια.
Οι φθηνές εισαγωγές από την Κίνα, έχουν αφήσει το στίγμα τους στον κλάδο.

Οι εισηγμένες του κλάδου της κλωστοϋφαντουργίας έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο σήμερα και αυτές που έχουν μείνει δεν έχουν κάτι θετικό να επιδείξουν τα τελευταία χρόνια.
Εισηγμένες που τέθηκαν εκτός διαπραγμάτευσης εδώ και δέκα χρόνια πάντως εξακολουθούν να ταλαιπωρούν τις τράπεζες, οι οποίες πασχίζουν να μειώσουν κάπως τη ζημιά.
Ο θόρυβος των μηχανημάτων έχει κοπάσει εδώ και χρόνια, αλλά βιομηχανικές μονάδες βγαίνουν στο σφυρί με άγνωστο το μέλλον των πλειστηριασμών, αφού η παραγωγή εξακολουθεί να δημιουργεί ζημιές σε όσες εταιρείες έχουν απομείνει και φυσικά οι εταιρείες αυτές δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν εξαγορές, ώστε να αυξήσουν τα μερίδια.
Άγνωστο βέβαια παραμένει και αν μπορούν κάποια μηχανήματα να λειτουργήσουν μετά από τόσα χρόνια.

Μόνο τα ακίνητα θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν και αυτά αν έχουν κάποιο ενδιαφέρον που συνήθως, εκεί που βρίσκονται, δεν έχουν.
Μία μονάδα της γνωστής οικογένειας Ακκά (Ελληνική Υφαντουργία), η Κλωστήρια Θράκης, στην Κομοτηνή βγαίνει στο σφυρί τον ερχόμενο Γενάρη.
Η οικογένεια Ακκά, γνώρισε δόξες μέσα από τα υφάσματα Denim που βρέθηκε να πουλάει ακόμα και σε μεγάλους παραγωγούς της Ευρώπης και γνωστά ονόματα, όπως την ιταλική Benetton.

Τώρα το εργοστάσιο στην Κομοτηνή βγαίνει σε πλειστηριασμό με πρώτη προσφορά τα 5,4 εκατ. ευρώ, αν και οι τελευταίοι ισολογισμό έδειχναν μεγαλύτερο χρέος. Ένα μήνα περίπου αργότερα, μία ακόμα πρώην εισηγμένη, γνωστή στους παλιούς επενδυτές, η Τεξαπρέτ θα δει τον βιομηχανικό της χώρο στο Δήμο Δέλτα Θεσσαλονίκης να βγαίνει στο σφυρί με πρώτη προσφορά τα 3,93 εκατ. ευρώ.
Η μετοχή είχε βγει από το χρηματιστήριο το 2011 και το 2018 έγινε η διαγραφή της.
Μία ακόμα γνωστή οικογένεια για τους επενδυτές του Χρηματιστηρίου, θα δει ακίνητό της να βγαίνει στον πλειστηριασμό στα μέσα Γενάρη.
Πρόκειται για ακίνητο της Κλωστήρια Πλεκτήρια Αθηνών, της οικογένειας Δοντά, που διαθέτει εισηγμένη την Επίλεκτο.
Μάλιστα τα γραφεία της Επίλεκτος βρίσκονται στην ίδια έκταση.
Το ακίνητο βγαίνει με τιμή πρώτη προσφοράς τα 2,7 εκατ. ευρώ.
επιλεκτος.jpg
Τον ερχόμενο Μάρτιο παίρνει σειρά η Ελφίκο να δει δικό της ακίνητο στο σφυρί με τιμή εκκίνησης τα 2,2 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ακίνητο επί της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας στη Θήβα.
Η εταιρεία ήταν εισηγμένη και το 2012 διεγράφη.
ελφικο.jpg
Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης