Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Αποτελέσματα τρίτου τριμήνου και MSCI διαμορφώνουν τη βραχυπρόθεσμη τάση

ΧΑ: Αποτελέσματα τρίτου τριμήνου και MSCI διαμορφώνουν τη βραχυπρόθεσμη τάση
Στις 10 Νοεμβρίου ανακοινώνουν Εθνική Τράπεζα, Eurobank, ΟΤΕ, ΕΛΠΕ, Τιτάν, Aegean, ενώ και ο MSCI θα δημοσιεύσει την αναδιάρθρωση των δεικτών
Σχετικά Άρθρα

Τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου σταδιακά θα τραβήξουν τα επενδυτικά βλέμματα και θα δώσουν τη δυνατότητα στους επενδυτές να επαναξιολογήσουν τις αποτιμήσεις που έχουν διαμορφωθεί.
Επιπλέον η συνεδρίαση σήμερα του Eurogroup προκειμένου να συζητηθούν οι τρέχουσες εξελίξεις και να αναζητηθούν μέτρα που θα περιορίσουν την επίδραση των υψηλών τιμών ενέργειας θα αξιολογηθεί από τις αγορές.
Οι αναλυτές περιμένουν άνοιγμα με μικτές τάσεις στην Ευρώπη, ενώ οι πέντε συνεχόμενες ανοδικές εβδομάδες στο Χρηματιστήριο, θα μπορούσαν να φέρουν κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, με τις ανακοινώσεις ωστόσο των αποτελεσμάτων τις επόμενες μέρες να δημιουργούν επιλεκτικές τοποθετήσεις και να συντηρούν τις εκτιμήσεις για προσέγγιση των 900 μονάδων.
Αύριο πριν το άνοιγμα δημοσιεύει ενημέρωση για την πορεία του τρίτου τριμήνου η Coca Cola και μετά το κλείσιμο δημοσιεύει αποτελέσματα η Alpha Bank.
Στις 10 Νοεμβρίου ανακοινώνουν Εθνική Τράπεζα, Eurobank, ΟΤΕ, ΕΛΠΕ, Τιτάν, Aegean, ενώ και ο MSCI θα δημοσιεύσει την αναδιάρθρωση των δεικτών, με κάποιες εκτιμήσεις να τοποθετούν και την Τέρνα Ενεργειακή εντός των κριτηρίων του οίκου για εισαγωγή στον Greece Standard.

Eurobank Equities
Για σήμερα οι αγορές αναμένεται να ανοίξουν με μικτές τάσεις εν μέσω διαφορετικών εκτιμήσεων για τις οικονομικές προοπτικές και τις αποτιμήσεις.

Euroxx
Περιμένουμε τα εταιρικά αποτελέσματα να δώσουν τον τόνο αργότερα μέσα στην εβδομάδα.
Οι τράπεζες θα παραμείνουν στο επίκεντρο.

Βeta
Μία ήπια κίνηση κατοχύρωσης κερδών ίσως περιορίσει το ανοδικό momentum στη σημερινή συνεδρίαση.
Γεμάτη εβδομάδα με 9 εταιρείες της υψηλής κεφαλαιοποίησης να δημοσιεύουν αποτελέσματα τρίτου τριμήνου και να δίνουν εκτιμήσεις για το υπόλοιπο του έτους.

Depolas
Με σημαντικά ημερήσια κέρδη τελείωσε η προηγούμενή εβδομάδα για Ευρώπη και ΗΠΑ, ενώ και ο ΓΔΧΑ προσέγγισε άμεσα το βραχυπρόθεσμο άνω εύρος τιμών που είχαμε τοποθετήσει στις 880 μονάδες. Στο εσωτερικό, για την εβδομάδα που ξεκινά στο επίκεντρο θα βρεθούν τα εταιρικά αποτελέσματα Γ΄ τριμήνου των τραπεζών, αλλά και δεικτοβαρών εισηγμένων όπως ΟΤΕ, ΕΛΠΕ και Τιτάν. Η αρχή γίνεται με την Άλφα, η οποία ανακοινώνει αύριο πριν την συνεδρίαση με τα εκτιμώμενα καθαρά κέρδη Γ τριμήνου να ξεπερνούν τα 100 εκ. ευρώ. Συνολικά αναμένουμε άλλο ένα δυνατό τρίμηνο για τον κλάδο. Από το μέτωπο των μάκρο, θα αξιολογηθούν τα μεγέθη του πληθωρισμού Οκτωβρίου για Ελλάδα (Τετάρτη), Γερμανία (Παρασκευή), ΗΠΑ (Πέμπτη). Σε ένα υποστηρικτικό κλίμα στις αγορές ο ΓΔΧΑ μπορεί να δοκιμάσει υψηλότερα των 900 μονάδων τις επόμενες μέρες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης