Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Διατήρηση του θετικού momentum περιμένουν οι αναλυτές – Τα ΕΛΠΕ στο επίκεντρο λόγω μερίσματος

ΧΑ: Διατήρηση του θετικού momentum περιμένουν οι αναλυτές – Τα ΕΛΠΕ στο επίκεντρο λόγω μερίσματος
Ο ενεργειακός κλάδος στο επίκεντρο – Η αποκοπή του μερίσματος των ΕΛΠΕ θα πιέσει τους δείκτες

Η εικόνα από τα ευρωπαϊκά παράγωγα είναι θετική και οι αναλυτές περιμένουν διατήρηση του ανοδικού momentum στην αγορά, η οποία τον Οκτώβριο κατέγραψε άνοδο άνω του 10%.
Το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι στραμμένο στην αυριανή ανακοίνωση της FED για την αύξηση των επιτοκίων, με τις αγορές να έχουν προεξοφλήσει άνοδο 0,75% αλλά να περιμένουν κυρίως το σχολιασμό της απόφασης προκειμένου να αντιληφθούν αν φθάνουμε στην «αρχή του τέλους», όπως τονίζουν παράγοντες της αγοράς.
Οι μετοχές των ΕΛΠΕ διαπραγματεύονται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο έκτακτο μέρισμα ύψους 0,40 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 5,8% και η αποκοπή αναμένεται να επηρεάσει την αγορά.
Η ΔΕΗ παραμένει στο επίκεντρο μετά και τις πληροφορίες του ΒΝ για εξαγορά στη Ρουμανία, οι οποίες δεν διαψεύστηκαν από τη χθεσινή ανακοίνωση της εταιρείας.
Στο επίκεντρο θα παραμείνει και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αλλά και η Τέρνα Ενεργειακή, λόγω των πληροφοριών για εξαγορά της ΤΕΝΕΡΓΑ που υπάρχουν το τελευταίο διάστημα.

Eurobank Equities
Για σήμερα, τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν ανοδικό άνοιγμα, αν και η επενδυτική ψυχολογία παραμένει εύθραυστη ενόψει της αυριανής ανακοίνωσης της FED για το ύψος των επιτοκίων.

Optima Bank
Περιμένουμε το θετικό momentum να συνεχιστεί και σήμερα.

Euroxx
Παρά την πρόσφατη άνοδο (+10,3% τον Οκτώβριο) πιστεύουμε πως το πτωτικό ρίσκο παραμένει, λόγω της υποχώρησης της ανάπτυξης και της αύξησης των επιτοκίων.
Η αποκοπή του έκτακτου μερίσματος των ΕΛΠΕ θα πιέσει την αγορά.

Beta
Μία ανοδική συνεδρίαση αναμένεται, με το αγοραστικό ενδιαφέρον να μετακυλίεται σε άλλα βαριά χαρτιά και να στηρίζει τα τρέχοντα επίπεδα, ενώ ο ενεργειακός κλάδος παραμένει στο επίκεντρο λόγω των πληροφοριών για εξαγορές.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης