Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Ανοδικό άνοιγμα με αύξηση τζίρου περιμένουν οι αναλυτές – Κέρδη 8,6% τον Οκτώβριο

ΧΑ: Ανοδικό άνοιγμα με αύξηση τζίρου περιμένουν οι αναλυτές – Κέρδη 8,6% τον Οκτώβριο
Για το σύνολο πάντως της εβδομάδας η πορεία των αγορών θα επηρεαστεί από την απόφαση της FED για τα επιτόκια την Τετάρτη
Σχετικά Άρθρα

Ο καλύτερος μήνας της χρονιάς αναδεικνύεται ο Οκτώβριος καθώς ήδη η αγορά έχει ενισχυθεί κατά 8,6% περιορίζοντας τις απώλειες από την αρχή του έτους στο 3,6%.
Σήμερα, ολοκληρώνεται ο Οκτώβριος και οι αναλυτές περιμένουν ήπια ανοδική κίνηση λόγω και της πορείας των παραγώγων στην Ευρώπη.
Η ολοκλήρωση του μήνα θα μπορούσε να αυξήσει τη μεταβλητότητα και τον όγκο των συναλλαγών, ενώ σημειώνεται πως σήμερα εισέρχονται προς διαπραγμάτευση δύο καινούρια Mezz στην Εναλλακτική Αγορά.
Πιο αναλυτικά ξεκινάει η διαπραγμάτευση των Mezzanine SPV’s της Alpha Bank (Galaxy Cosmos Mezz 1:27) και της Τράπεζας Πειραιώς (Sunrise Mezz 1:7).
Το SUNRISEMEZZ έχει ονομαστική αξία 0,14 ευρώ και αυτή θα είναι η τιμή εκκίνησης.
Το Galaxy Cosmos έχει ονομαστική αξία και τιμή εκκίνησης 0,27 ευρώ.
Επίσης σήμερα κατοχυρώνουν δικαίωμα στο έκτακτο μέρισμα των 0,40 ευρώ οι μέτοχοι των ΕΛΠΕ.
Για το σύνολο πάντως της εβδομάδας η πορεία των αγορών θα επηρεαστεί από την απόφαση της FED για τα επιτόκια την Τετάρτη και κυρίως από τις δηλώσεις για τη στάση που θα ακολουθήσει στο μέλλον.

Eurobank Equities
Περιμένουμε η αγορά να ανοίξει με άνοδο σήμερα, σύμφωνα με όσα δείχνουν τα ευρωπαϊκά παράγωγα, καθώς οι επενδυτές ενθαρρύνονται από τα σημάδια ότι μπορεί να μπει τέλος στην επιθετική πολιτική σύσφιξης τους επόμενους μήνες.

Euroxx
Περιμένουμε αυξημένη μεταβλητότητα και όγκους σήμερα λόγω των ροών που αναμένονται καθώς τελειώνει ο Οκτώβριος.

Beta
Μία ανοδική συνεδρίαση αναμένεται λόγω της βελτίωσης της επενδυτικής ψυχολογία στο εξωτερικό με επιλεκτικό ενδιαφέρον σε μετοχές του μη χρηματοοικονομικού κλάδου λόγω των επικείμενων ανακοινώσεων αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου.

Depolas
Σταθεροποιητικά κινήθηκε η Ευρώπη και την Παρασκευή, ενώ σημαντικά κέρδη είδαν οι αμερικάνικοι μετοχικοί δείκτες καθώς η συνολική εικόνα των εταιρικών αποτελεσμάτων επιτρέπει κάποια αισιοδοξία.
Η εβδομάδα ξεκινά με τις σημερινές δημοσιεύσεις των πρώτων μετρήσεων πληθωρισμού Οκτωβρίου της Ευρωζώνης, αλλά και τις προχωρημένες μετρήσεις του ΑΕΠ Γ΄ τριμήνου της περιοχής.
Επιπλέον, αυξημένη βαρύτητα θα δοθεί στην συνεδρίαση της FED την Τετάρτη, όπου αναμένεται αύξηση του βασικού επιτοκίου κατά 75μβ, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις μιλούν για άνοδο του επιτοκίου στο 5% έως τον Μάρτιο του 2023.
Για τον ΓΔΧΑ, στοίχημα αποτελεί η ανοδική εκτόνωση μετά την συσσώρευση της προηγούμενης εβδομάδας με την περιοχή των 890-900 μονάδων να αποτελεί μια κρίσιμη αντίσταση. Κλειδί αποτελεί η συμπεριφορά του τραπεζικού δείκτη.

Merit
Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 869 μονάδες. Σημεία στήριξης 839 και 823 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 866 και 900 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης