Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Προς νέα ανοδική κίνηση με στόχο το μηδενισμό των ετήσιων απωλειών

ΧΑ: Προς νέα ανοδική κίνηση με στόχο το μηδενισμό των ετήσιων απωλειών
Ο Γενικός Δείκτης έχει 3 συνεχόμενες ανοδικές και απώλειες από την αρχή του έτους μόλις 4,74%.
Σχετικά Άρθρα

Διατήρηση των ανοδικών τάσεων αναμένουν οι αναλυτές για τη σημερινή συνεδρίαση, καθώς το κλίμα στο εξωτερικό παραμένει καλό, εξέλιξη που αναμένεται να ωφελήσει την εγχώρια αγορά.
Η ειδησεογραφία έχει εμπλουτιστεί με πληροφορίες για επιχειρηματικές συμφωνίες, οι οποίες ακόμη και αν αρκετές δεν καταλήξουν, δείχνουν πως υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον για τις ελληνικές εταιρείες και μένει να αποτυπωθεί και στο χρηματιστηριακό ταμπλό.
Οι μετοχές των τραπεζών αναμένεται να παραμείνουν στο επίκεντρο.
Τα παράγωγα του DAX κινούνται με άνοδο και σήμερα, ενώ ο δείκτης έχει συμπληρώσει 4 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις με τις απώλειες από την αρχή του έτους να ανέρχονται στο 20,3%.
Ο Γενικός Δείκτης έχει 3 συνεχόμενες ανοδικές και απώλειες από την αρχή του έτους μόλις 4,74%.
Σήμερα ο ΟΠΑΠ διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο προσωρινό μέρισμα ύψους 0,30 ευρώ ανά μετοχή (καθαρό 0,285 ευρώ), το οποίο αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 2,4%.

Eurobank Equities
Οι αγορές φαίνονται έτοιμες για ένα ακόμη ανοδικό άνοιγμα καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις προοπτικές ανάπτυξης των κερδών με βάση τα θετικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται στο πλαίσιο της πιο σφικτής νομισματικής πολιτικής.

Optima Bank
Περιμένουμε η θετική ψυχολογία στις αγορές του εξωτερικού να προσφέρει στήριξη σήμερα, αν και δεν μπορούν να αποκλειστούν κάποιες ήπιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών

Euroxx
Περιμένουμε οι θετικές τάσεις από το εξωτερικό να προσφέρουν επιπλέον στήριξη στην ελληνική αγορά σήμερα.

Beta
Οι θετικές δονήσεις από το εξωτερικό μπορεί να απορροφήσουν τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών μετά από 3 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις.
Οι τράπεζες θα βρεθούν στο επίκεντρο.

Depolas
Ανοδική συνέχεια για τις μετοχές είχαμε και στην χθεσινή συνεδρίαση τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Ο ΓΔΧΑ πλησιάζει τα πρώτα δύσκολα επίπεδα τιμών, που εντοπίζονται στις 860 μονάδες, αλλά οι αποτιμήσεις πολλών δεικτοβαρών εισηγμένων παραμένουν σε ελκυστικά επίπεδα και γι’ αυτό δεν μπορούμε να αποκλείσουμε περαιτέρω άνοδο αν το επιτρέψουν οι συνθήκες στις διεθνείς αγορές.
Σε αυτό το πλαίσιο αναβαθμίζουμε το εύρος τιμών μεταξύ των 810 και 890 μονάδων για το επόμενο διάστημα αναμένοντας παράλληλα και μερική αποκλιμάκωση των ομολογιακών αποδόσεων.
Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την τελευταία μέτρηση του πληθωρισμού Σεπτεμβρίου στην Ευρωζώνη και τα στοιχεία από την αγορά κατοικίας των ΗΠΑ. Στο επίκεντρο βρίσκονται τα εν εξελίξει εταιρικά αποτελέσματα Γ’ τριμήνου στις ΗΠΑ.

Merit
Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 871 μονάδες. Σημεία στήριξης 823 και 805 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 859 και 903 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης