Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Συνέχιση της ανοδικής αντίδρασης περιμένουν οι αναλυτές – ΟΠΑΠ και Jumbo στο επίκεντρο

XA: Συνέχιση της ανοδικής αντίδρασης περιμένουν οι αναλυτές – ΟΠΑΠ και Jumbo στο επίκεντρο
Η τεχνική αντίδραση των αγορών, βρίσκει σύμμαχο και από τα καλά εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται στο εξωτερικό
Σχετικά Άρθρα

Συνέχιση της ανοδικής αντίδρασης περιμένουν οι αναλυτές στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς το κλίμα στο εξωτερικό είναι βελτιωμένο και η διάθεση των επενδυτών για ανάληψη ρίσκου έχει ενισχυθεί.
Η τεχνική αντίδραση των αγορών, βρίσκει σύμμαχο και από τα καλά εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται στο εξωτερικό, ενώ στο εσωτερικό η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού για το εννεάμηνο, επίσης παρέχει στήριξη (πλεόνασμα 37 εκατ. ευρώ).
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η μετοχή του ΟΠΑΠ, η οποία αύριο θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο προσωρινό μέρισμα ύψους 0,30 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 2,4%.
Επίσης η Jumbo θα βρεθεί στο επίκεντρο καθώς η διοίκηση ενέκρινε τη διανομή έκτακτου μερίσματος 0,385 ευρώ το οποίο θα αποκοπεί στις 9 Δεκεμβρίου.

Eurobank Equities
Σήμερα, τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν θετικό άνοιγμα καθώς οι μετοχές βρίσκονται σε στάδιο τεχνικής ανάκαμψης από τα χαμηλά της και η διάθεση των επενδυτών είναι κάπως βελτιωμένη λόγω των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Optima Bank
Περιμένουμε πως η βελτίωση της διάθεσης για ανάληψη ρίσκου στις αγορές του εξωτερικού θα προσφέρει στήριξη στο Χ.Α. σήμερα.

Euroxx
Περιμένουμε πως η βελτίωση διάθεσης για ανάληψη ρίσκου θα συνεχιστεί, οδηγούμενη και από τις τάσεις που επικρατούν στο εξωτερικό.

Beta
Μία συνέχεια της ανοδικής αντίδρασης αναμένεται σήμερα, και η βελτιωμένη ψυχολογία στις διεθνείς αγορές σε συνδυασμό με τις θετικές προοπτικές από τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου μπορεί να υποστηρίξουν το αγοραστικό ενδιαφέρον.

Depolas
Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν χθες οι βασικοί μετοχικοί δείκτες σε Ευρώπη και ΗΠΑ, ενώ και ο ΓΔΧΑ με την χθεσινή συνεδρίαση έχει ήδη μαζέψει το 50% των απωλειών από την προηγούμενη κορυφή. Στοίχημα αποτελεί για τον S&P 500 η πιθανότητα ουσιαστικής ανοδικής αντίδρασης από τα τρέχοντα επίπεδα, τα οποία αποτελούν κομβικό τεχνικό σημείο (ζώνη των 3600 μονάδων). Η δυναμική αποδίδεται περισσότερο σε εξάντληση των πωλητών στην παρούσα φάση, καθώς δεν υπάρχει ουσιαστική διαφοροποίηση στο ευρύτερο επενδυτικό πλαίσιο. Ωστόσο, πιθανή ανοδική συνέχεια δεν θα αφήσει τον ΓΔΧΑ αμέτοχο καθώς στην περίπτωσή μας δεν μπορούμε να μιλάμε για υψηλές αποτιμήσεις. Οι 860 μονάδες είναι το πρώτο επίπεδο προσέγγισης, ενώ σε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον εκτιμούμε ότι θα μπορούσαμε να κινηθούμε και πάνω από τις 900 μονάδες. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την μέτρηση οικονομικών προσδοκιών ZEW Οκτωβρίου στη Γερμανία και την βιομηχανική παραγωγή Σεπτεμβρίου των ΗΠΑ.

Μerit
Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 871 μονάδες. Σημεία στήριξης 823 και 804 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 850 και 899 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης