Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Συσσώρευση περιμένουν οι αναλυτές με το βλέμμα και πάλι στις αγορές του εξωτερικού

ΧΑ: Συσσώρευση περιμένουν οι αναλυτές με το βλέμμα και πάλι στις αγορές του εξωτερικού
Το σενάριο της συσσώρευσης με την τάση να έρχεται και από τις αγορές του εξωτερικού προκρίνεται ως το επικρατέστερο από τους εγχώριους αναλυτές.
Σχετικά Άρθρα

Η υψηλή μεταβλητότητα εξακολουθεί να είναι το κύριο χαρακτηριστικό των αγορών.
Την περασμένη Παρασκευή το ελληνικό χρηματιστήριο, κατέγραψε ισχυρή άνοδο στον απόηχο του ράλι που είχε καταγράψει η Wall Street το προηγούμενο βράδυ.
Όμως την επόμενη μέρα οι βασικοί δείκτες στην Νέα Υόρκη κατέγραψαν σημαντική υποχώρηση και σήμερα φαίνεται πως οι ευρωπαϊκοί δείκτες θα κινηθούν επιφυλακτικά αλλά γύρω από το προηγούμενο κλείσιμο.
Το σενάριο της συσσώρευσης με την τάση να έρχεται και από τις αγορές του εξωτερικού προκρίνεται ως το επικρατέστερο από τους εγχώριους αναλυτές.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η Entersoft, λόγω δημοσίευσης ενημέρωσης για την πορεία του τρίτου τριμήνου, αλλά και η Autohellas μετά τα όσα ανέφερε ο κ.Βασιλάκης κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης.

Eurobank Equities
Για σήμερα, οι αγορές φαίνονται έτοιμες να ανοίξουν επιφυλακτικά, καθώς οι φόβοι για τον πληθωρισμό εμφανίζονται εκ νέου, επηρεάζοντας τα περιουσιακά στοιχεία που είναι ευαίσθητα στον κίνδυνο.

Euroxx
Μετά την ισχυρή άνοδο της περασμένης Παρασκευής, περιμένουμε η αγορά να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Beta
Διατήρηση της συσσώρευσης αναμένεται με κάποιες επιλεκτικές τοποθετήσεις ενόψει αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου.

Depolas
Με κέρδη έκλεισε ο ΓΔΧΑ για 2η συνεχόμενη εβδομάδα, αλλά με σταθερά χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα. Οι βασικοί μετοχικοί δείκτες των ΗΠΑ επανήλθαν και πάλι στα χαμηλότερα επίπεδα τιμών, ενδεικτικό και της αυξημένης μεταβλητότητας της περιόδου. Οι αγορές συνεχίζουν να στριφογυρίζουν γύρω από το πόσο έχει προεξοφληθεί η αύξηση των επιτοκίων από τις Κεντρικές τράπεζες. Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν προς ακόμα υψηλότερα επιτόκια, αλλά αυτό δεν αποκλείεται να αλλάξει με τα επόμενα μακροοικονομικά δεδομένα.
Παράλληλα, πρέπει να συνεκτιμήσουμε τις πιθανές μειώσεις περιθωρίων κέρδους που ενδεχομένως να γίνουν περισσότερο αισθητές από το 4ο τρίμηνο για τις περισσότερες οικονομίες. Με χαμηλή ορατότητα και άρα αυξημένη μεταβλητότητα η ενεργή διαχείριση χαρτοφυλακίου επιβάλλεται. Για τον ΓΔΧΑ προσαρμόζουμε το πιθανό εύρος τιμών της περιόδου μεταξύ των 780 και 860 μονάδων. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον πληθωρισμό Σεπτεμβρίου της Ιταλίας και τον δείκτη μεταποίησης Empire Οκτωβρίου για τις ΗΠΑ.

Merit
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα €64,39εκ. Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 871 μονάδες. Σημεία στήριξης 823 και 804 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 850 και 899 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης