Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Ισχυρή τεχνική αντίδραση περιμένουν οι αναλυτές μετά το ράλι στη Wall Street

XA: Ισχυρή τεχνική αντίδραση περιμένουν οι αναλυτές μετά το ράλι στη Wall Street
Δεν αποκλείουν ωστόσο μεταβλητότητα μετά και τα χθεσινά στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να ανιχνεύσουν ποιες αποφάσεις θα πάρουν οι κεντρικές τράπεζες αναφορικά με τις αυξήσεις επιτοκίων.
Σχετικά Άρθρα

Το εντυπωσιακό γύρισμα των δεικτών στη Νέα Υόρκη, ωθεί σήμερα σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα τα παράγωγα των ευρωπαϊκών δεικτών.
Το γεγονός ότι οι αγορές κατέγραψαν ένα αξιόλογο σερί πτωτικών συνεδριάσεων και βρέθηκαν σε τεχνικά υπερπουλημένα επίπεδα, αναμένεται να δώσει ώθηση σήμερα, εκτιμούν οι αναλυτές.
Δεν αποκλείουν ωστόσο μεταβλητότητα μετά και τα χθεσινά στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να ανιχνεύσουν ποιες αποφάσεις θα πάρουν οι κεντρικές τράπεζες αναφορικά με τις αυξήσεις επιτοκίων.
Στο εσωτερικό, η Autohellas έχει γενική συνέλευση για την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 1 ευρώ ανά μετοχή.
Επίσης, η Entersoft θα ανακοινώσει την πορεία του τρίτου τριμήνου.

Eurobank Equities
Σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν δυνατό άνοιγμα καθώς οι αγορές αντιδρούν από τα υπερπουλημένα επίπεδα και οι επενδυτές συνεχίζουν να αναζητούν το πιθανό μονοπάτι για τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθηθεί.

Optima Bank
Περιμένουμε πως η δυνατή αντίδραση των διεθνών αγορών που καταγράφθηκε χθες να προσφέρει στήριξη στο Χ.Α.

Piraeus Securities
Το ράλι στις αγορές των ΗΠΑ και της Ασίας υποδηλώνει θετικό άνοιγμα στην εγχώρια αγορά με τους επενδυτές να επιδιώκουν κυρίως να εξασφαλίσουν βραχυπρόθεσμα κέρδη μέσα σε ένα αβέβαιο περιβάλλον.

Euroxx
Περιμένουμε μία μικρή και με μεταβλητότητα συνεδρίαση μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Beta
Περιμένουμε αντίδραση στη σημερινή συνεδρίαση μετά και το χθεσινό δυνατό come back των ξένων αγορών.
Τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου ξεκινούν στις ΗΠΑ σήμερα με τους επενδυτές να εστιάζουν στα στοιχεία που δημοσιεύονται και στις εκτιμήσεις για τις προοπτικές.

Depolas
Με ανοδική προδιάθεση υποδέχτηκαν χθες οι αγορές τα χειρότερα των εκτιμήσεων μεγέθη του πληθωρισμού μετά από ένα ενδοσυνεδριακό βύθισμα στις ΗΠΑ συμπαρασύροντας και τους ευρωπαϊκούς μετοχικούς δείκτες. Ο S&P 500 διέγραψε απώλειες σχεδόν 4 συνεδριάσεων, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι ο κλάδος με τα μεγαλύτερα ημερήσια κέρδη ήταν ο τραπεζικός εν αναμονή και των σημερινών αποτελεσμάτων (JP Morgan, Citigroup, Morgan Stanley, Wells Fargo). Ο ΓΔΧΑ δεν πρόλαβε να συμμετάσχει στο ράλι τιμών, γεγονός που πιθανότατα να οδηγήσει σήμερα σε ανοδικό άνοιγμα. Σε πρώτη φάση θα μπορούσαμε ιδανικά να προσεγγίσουμε το άνω εύρος των εκτιμώμενων τιμών, ήτοι την περιοχή των 850 μονάδων με την προϋπόθεση ότι το διεθνές τοπίο θα παραμείνει υποστηρικτικό. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον πληθωρισμό Σεπτεμβρίου (τελευταία μέτρηση στη Γαλλία και τις λιανικές πωλήσεις Σεπτεμβρίου των ΗΠΑ.

Merit
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα €46,41εκ. Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 871 μονάδες. Σημεία στήριξης 804 και 779 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 823 και 834 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης