Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Διατήρηση της επιφυλακτικότητας με το βλέμμα στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

ΧΑ: Διατήρηση της επιφυλακτικότητας με το βλέμμα στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ
Η απουσία πάντως σημαντικών ειδήσεων από το εσωτερικό δίνει τον πρώτο λόγο στις αγορές του εξωτερικού
Σχετικά Άρθρα

Με τις αγορές του εξωτερικού να κινούνται πτωτικά για έξι συνεχόμενες συνεδριάσεις, η σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να έχει επίσης τα στοιχεία της επιφυλακτικότητας, ενόψει μάλιστα και της ανακοίνωσης της πορείας του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.
Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό σε συνδυασμό με όσα δημοσιεύτηκαν χθες για την πορεία των επιτοκίων στις ΗΠΑ (πρακτικά FED) θα διαμορφώσουν την τάση σήμερα.
Από την άλλη οι θετικές εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την Ελλάδα, σε συνδυασμό με την εξαιρετικά περιορισμένη ρευστότητα της αγοράς, έδωσαν χθες μία καλύτερη πορεία στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο θα μπορούσε και σήμερα έως ένα βαθμό να αυτονομηθεί.
Η απουσία πάντως σημαντικών ειδήσεων από το εσωτερικό δίνει τον πρώτο λόγο στις αγορές του εξωτερικού.

Eurobank Equities
Για σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές αναμένεται να ανοίξουν με επιφυλακτικότητα καθώς οι επενδυτές παραμένουν ανήσυχοι ενόψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Optima Bank
Οι διεθνείς αγορές θα δώσουν τον τόνο σήμερα.

Euroxx
Περιμένουμε η τάση στις διεθνείς αγορές και οι θετικές εκτιμήσεις του ΔΝΤ να δώσουν τον τόνο σήμερα.

Beta
Η αγορά είναι σε στάση αναμονής ενόψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ το Σεπτέμβριο, με την εκτίμηση των αναλυτών να είναι στο 8,1%. Τα στοιχεία θα καθορίσουν την πορεία σήμερα.

Merit
Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 872 μονάδες. Σημεία στήριξης 804 και 779 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 823 και 834 μονάδες 

Depolas
Ανοδικό πάτημα είχαμε χθες για τον ΓΔΧΑ, με σταθερά χαμηλό όμως όγκο συναλλαγών, ενώ συνεχίστηκε η συσσώρευση στο εξωτερικό εν αναμονή του πληθωρισμού Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ, που ανακοινώνεται σήμερα. Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι ο πληθωρισμός Σεπτεμβρίου στη Γερμανία (τελευταία μέτρηση) βγήκε ακριβώς πάνω στις εκτιμήσεις σήμερα το πρωί.
Η αγορά αναζητά κάποια ένδειξη σκληρών δεδομένων (όπως πληθωρισμός, ανεργία) ότι η οικονομία επιβραδύνει ώστε να οδηγηθούμε σταδιακά σε μια κατάσταση κορύφωσης των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες.
Ήτοι, μια χαμηλότερη των εκτιμήσεων μέτρηση (ΗΠΑ ΔΤΚ Σεπτεμβρίου μηνιαία βάση εκτ. 0,2%) σήμερα θα μπορούσε να ενεργοποιήσει τους αγοραστές μετά από τις πιέσεις που έχουν δεχθεί οι μετοχές το προηγούμενο διάστημα. Νομοτελειακά ο ΓΔΧΑ θα ακολουθήσει. 
Αξίζει να αναφέρουμε ότι σήμερα ξεκινούν οι δημοσιεύσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων Γ΄ τριμήνου των μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων των ΗΠΑ με πρώτη την Blackrock.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης