Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Συντηρείται το επιφυλακτικό κλίμα – Συσσώρευση με χαμηλό όγκο περιμένουν οι αναλυτές

ΧΑ: Συντηρείται το επιφυλακτικό κλίμα – Συσσώρευση με χαμηλό όγκο περιμένουν οι αναλυτές
Μετά από πέντε συνεδριάσεις απωλειών για τον DAΧ δεν αποκλείεται σήμερα να προσπαθήσει να βγάλει αντίδραση, βοηθώντας και την εγχώρια αγορά
Σχετικά Άρθρα

Η επιφυλακτικότητα εξακολουθεί να είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό στις αγορές το τελευταίο διάστημα με τους λόγους να παραμένουν ίδιοι, ήτοι γεωπολιτική ένταση και ανησυχίες για παγκόσμια ύφεση.
Οι επενδυτές παραμένουν χωρίς διάθεση για ανάληψη ρίσκου και για σήμερα οι αναλυτές περιμένουν μία ακόμη παρόμοια συνεδρίαση, ωστόσο μετά από πέντε μέρες υποχώρησης δεν αποκλείεται στις ευρωπαϊκές αγορές να δούμε μία προσπάθεια αντίδρασης.
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν διαθέσεις για σταθεροποιητικό προς ήπια ανοδικό άνοιγμα. Να σημειωθεί πως από την αρχή του έτους ο DAX υποχωρεί 23,7%.
Ο Γενικός Δείκτης στο ίδιο διάστημα υποχωρεί 9,44% και η απουσία σημαντικών ειδήσεων από το εσωτερικό αναμένεται να στρέψει και σήμερα την προσοχή των επενδυτών στις αγορές του εξωτερικού και να λάβει από αυτές κατεύθυνση. O τζίρος αναμένεται και πάλι να κινηθεί σε χαμηλά επίπεδα.

Eurobank Equities
Σήμερα, οι ευρωπαϊκές αγορές φαίνεται πως ετοιμάζονται να ανοίξουν επιφυλακτικά καθώς οι ανησυχίες για παγκόσμια ύφεση και η αύξηση της γεωπολιτικής έντασης εξακολουθεί να επηρεάζει την ψυχολογία και τα νέα για πιθανή επέκταση του προγράμματος αγοράς ομολόγων της Τράπεζας της Αγγλίας λειτουργεί ως αντιστάθμιση της γενικής διάθεσης μη ανάληψης ρίσκου.

Optima Bank
Περιμένουμε οι διεθνείς αγορές να δώσουν τον τόνο σήμερα, λόγω της απουσίας εγχώριων καταλυτών.

Euroxx
Περιμένουμε η αδύναμη επενδυτική ψυχολογία να διατηρηθεί με τους όγκους συναλλαγών να είναι χαμηλοί.

Beta
Η αγορά είναι τεχνικά σε βραχυπρόθεσμα υπερπουλημένα επίπεδα και παρά το χαμηλό όγκο συναλλαγών μία ήπια αντίδραση είναι δικαιολογημένη λόγω τεχνικών επιπέδων.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης