Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Πτωτικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές – Πόλεμος στην Ουκρανία και επιτόκια στο επίκεντρο

ΧΑ: Πτωτικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές – Πόλεμος στην Ουκρανία και επιτόκια στο επίκεντρο
Όπως αναμενόταν ο οίκος Fitch δεν προχώρησε σε κάποια αλλαγή στην αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας
Σχετικά Άρθρα

Πτωτικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές για τη σημερινή συνεδρίαση, πρώτη της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδας.
Οι εξελίξεις στην Ουκρανία, αλλά και η απουσία εξελίξεων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περιορισμό της επιθετικής πολιτικής των κεντρικών τραπεζών, αναμένεται να επηρεάσουν την επενδυτική ψυχολογία.
Να σημειωθεί πως ο οίκος Fitch δεν προχώρησε σε κάποια αλλαγή της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας όπως αναμενόταν διατηρώντας το BB (δύο βαθμίδες κάτω από την επενδυτική) με θετικές προοπτικές.

Eurobank Equities
Για σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν πτωτικό άνοιγμα για τις αγορές λόγω της κλιμάκωσης της έντασης στην Ουκρανία και τα περιορισμένα σημάδια αξιωματούχων κεντρικών τραπεζών πως θα περιορίσουν την επιθετική πολιτική σύσφιξης.

Euroxx
Με τον οίκο Fitch να μην προχωράει σε αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας, περιμένουμε η αγορά να κινηθεί πτωτικά λόγω των διεθνών αγορών.

Beta
Η συνεδρίαση αναμένεται να ξεκινήσει σε χαμηλότερα επίπεδα, λόγω απουσίας σημαντικών εγχώριων καταλυτών, εξέλιξη που αυξάνει τη συσχέτιση με τις αγορές του εξωτερικού.

Depolas
Αδιάφορη ήταν η συνεδρίαση της Παρασκευής για τον ΓΔΧΑ εν αναμονή και της αξιολόγησης από Fitch, η οποία ωστόσο δεν προχώρησε σε κάποια αναβάθμιση όπως ήταν αναμενόμενο. Από την άλλη, πιέσεις δέχθηκαν η Ευρώπη και κυρίως οι ΗΠΑ, καθώς τα τελευταία στοιχεία αγοράς εργασίας δεν εμφάνισαν σημάδια αποδυνάμωσης ενισχύοντας την πεποίθηση ότι και η επόμενη αύξηση επιτοκίων εκεί θα είναι 75μβ.
Η εβδομαδιαία ατζέντα είναι πλούσια καθώς Τετάρτη δημοσιεύονται τα πρακτικά της FED, ενώ από Πέμπτη ανακοινώνονται τα μεγέθη πληθωρισμού σε Γερμανία, Γαλλία, ΗΠΑ. Επιπλέον, βαρύτητα θα δοθεί και στα εταιρικά αποτελέσματα των μεγάλων αμερικάνικων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που ανακοινώνονται από Πέμπτη ξεκινώντας με την Blackrok.
Στο εσωτερικό, δεν έχουμε ουσιαστικές εξελίξεις με την συσσώρευση να συνεχίζεται εντός του εκτιμώμενου εύρους τιμών. Αξίζει να αναφέρουμε ότι σήμερα ανακοινώνεται και ο εγχώριος ΔΤΚ Σεπτεμβρίου. Σημειώνουμε ότι κλειστή θα παραμείνει σήμερα η αγορά της Ιαπωνίας και η αγορά ομολόγων των ΗΠΑ.

Merit
Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 873 μονάδες. Σημεία στήριξης 804 και 779 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 823 και 834 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης