Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Διατηρείται το ανοδικό momentum – Τάση από τις αγορές του εξωτερικού

ΧΑ: Διατηρείται το ανοδικό momentum – Τάση από τις αγορές του εξωτερικού
Για σήμερα τα παράγωγα των ευρωπαϊκών δεικτών δείχνουν ήπιο πτωτικό άνοιγμα, αλλά σημειώνεται πως χθες ο DAX έκλεισε με άνοδο 3,81%, σημαντικά υψηλότερη από την άνοδο που κατέγραφε όταν έκλεινε η εγχώρια αγορά
Σχετικά Άρθρα

Οι προσδοκίες των επενδυτών για αλλαγή στάσης από τις κεντρικές τράπεζες και ουσιαστικά να μην προχωρήσουν σε νέες επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων έχει βελτιώσει το επενδυτικό ενδιαφέρον ωθώντας υψηλότερα τις μετοχές.
Το πρόσφατο ράλι βελτίωσε τις αποτιμήσεις με τους αναλυτές να περιμένουν πως και σήμερα η εγχώρια αγορά θα ακολουθήσει την τάση των αγορών του εξωτερικού, χωρίς να αποκλείονται κινήσεις κατοχύρωσης κερδών.
Για σήμερα τα παράγωγα των ευρωπαϊκών δεικτών δείχνουν ήπιο πτωτικό άνοιγμα, αλλά σημειώνεται πως χθες ο DAX έκλεισε με άνοδο 3,81%, σημαντικά υψηλότερη από την άνοδο που κατέγραφε όταν έκλεινε η εγχώρια αγορά.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε πως το πρόσφατο ράλι θα περιοριστεί αποτυπώνοντας τις περιορισμένες προοπτικές για μία αλλαγή στάσης από τις κεντρικές τράπεζες όπως παρουσιάστηκε και χθες από επίσημα στελέχη της FED.

Piraeus Securities
Η αγορά θα μπορούσε να διατηρήσει το θετικό της momentum λόγω της βελτιωμένης διάθεσης στο εξωτερικό.
Πιστεύουμε πως η υποαπόδοση της Jumbo δεν δικαιολογείται λόγω των ισχυρών θεμελιωδών μεγεθών της και της υψηλής μερισματικής απόδοσης.
Σημειώνουμε πως η είσοδος στης Pepco στην ελληνική αγορά δείχνει πως δημιουργεί περισσότερο ανταγωνιστικό τοπίο κυρίως όμως στον τομέα ένδυσης/υπόδησης και λιγότερο της Jumbo.

Optima Bank
Περιμένουμε το Χ.Α. να κινηθεί ανάλογα με τις Ευρωπαϊκές Αγορές σήμερα.

Euroxx
Περιμένουμε οι αγορά να συνεχίζει να καθρεφτίζει τις θετικές τάσεις του εξωτερικού.

Beta
Το ανοδικό momentum των ξένων αγορών μπορεί να υποστηρίξει μία συνέχεια των τοποθετήσεων στη σημερινή συνεδρίαση.

Depolas
Ανοδική εκτόνωση με σημαντικά κέρδη είχαμε χθες στο εσωτερικό και εξωτερικό ενδεχομένως με την προσδοκία σταδιακής κορύφωσης των επιτοκίων καθώς η άνοδος τους στα εκτιμώμενα επίπεδα έχει πιθανότατα εν μέρει προεξοφληθεί. Σε αυτό το πλαίσιο οι αγορές είναι ευερέθιστες σε στοιχεία και εξελίξεις που μπορούν να διαβαστούν ως θετικά. Συνεχίζουμε να αξιολογούμε τα μακροοικονομικά δεδομένα και εκμεταλλευόμαστε τις ανοδικές αντιδράσεις, αλλά εκτιμούμε ότι η τάση παραμένει πτωτική καθώς ακόμα δεν έχουμε χειροπιαστές ενδείξεις (hard data) διαφοροποίησης του μακροοικονομικού κλίματος.
Για τον ΓΔΧΑ, ορισμένες δεικτοβαρείς εισηγμένες βρέθηκαν σε πολλαπλασιαστές που για την ορατότητα που έχουμε στην παρούσα φάση, λογίζονται ως ελκυστικές μεσοπρόθεσμα. Ο ΓΔΧΑ ενδέχεται να δοκιμαστεί στην περιοχή των 850 μονάδων. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει τις μετρήσεις δεικτών PMI υπηρεσιών για Ευρώπη και ΗΠΑ, ενώ βαρύτητα θα δοθεί και στα στοιχεία της αγοράς εργασίας της τελευταίας.

Merit
Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 873 μονάδες. Σημεία στήριξης 779 και 771 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 834 και 850 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης