Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Παραμένει το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού – Ανοδικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές

ΧΑ: Παραμένει το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού – Ανοδικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές
Για σήμερα αναμένεται η Jumbo να βρεθεί στο επίκεντρο μετά τα καλά αποτελέσματα που ανακοίνωσε, ενώ η Eurobank Equities αναβάθμισε τη σύσταση σε αγορά και πρόσθεσε τη μετοχή στις κορυφαίες της επιλογές
Σχετικά Άρθρα

Το επενδυτικό ενδιαφέρον παραμένει προσηλωμένο εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα στις εκτιμήσεις για την πορεία των επιτοκίων και βλέπει συνέχιση των επιθετικών αυξήσεων από τις κεντρικές τράπεζες, αλλά και στις εξελίξεις αναφορικά με την ενεργειακή κρίση και τις επιπτώσεις που αυτή θα έχει.
Το μίγμα αυτό δεν ευνοεί τους αγοραστές και τις τοποθετήσεις σε μετοχές, με την ελληνική αγορά να προσπαθεί να διαφοροποιηθεί κάπως λόγω των καλών αποτελεσμάτων που δημοσιεύονται από τις εισηγμένες για το πρώτο εξάμηνο.
Έτσι το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον κρατάει κάπως τις ισορροπίες.
Για σήμερα αναμένεται η Jumbo να βρεθεί στο επίκεντρο μετά τα καλά αποτελέσματα που ανακοίνωσε, ενώ η Eurobank Equities αναβάθμισε τη σύσταση σε αγορά και πρόσθεσε τη μετοχή στις κορυφαίες της επιλογές.

Eurobank Equities
Για σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν ήπια ανοδικά αλλά με την επενδυτική ψυχολογία να συνεχίσει να δοκιμάζεται από τη σφιχτότερη νομισματική πολιτική και από τις ανησυχίες για τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να ακολουθήσει την οριακά ανοδική τάση των διεθνών αγορών.

Beta
Η ανησυχία για τα επιτόκια της FED συνεχίζει να επηρεάζει της αγοράς και να δημιουργεί αναταράξεις και μεταβλητότητα.
Μία παρόμοια συνεδρίαση περιμένουμε και σήμερα αλλά με καλύτερες συναλλαγές μετά το χθεσινό περιορισμένο επενδυτικό ενδιαφέρον λόγω και της αργίας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Depolas
Μικρές απώλειες είχαμε χθες για τον ΓΔΧΑ με τον όγκο συναλλαγών, ωστόσο, να κινείται στην περιοχή του αδιάφορου. Μικτή ήταν η εικόνα στην Ευρώπη, αλλά με κέρδη έκλεισαν εν τέλει οι βασικοί μετοχικοί δείκτες στις ΗΠΑ εν αναμονή της συνεδρίασης της FED αύριο. Στο εσωτερικό, τα αποτελέσματα της Jumbo συνεχίζουν να βελτιώνονται ακόμα και σε ένα δύσκολο περιβάλλον αναδεικνύοντας την ανθεκτικότητα του επιχειρηματικού μοντέλου της εισηγμένης. Τα λειτουργικά EBITDA του Α΄ εξαμήνου ανήλθαν στα 115,8εκ ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 78,5εκ. Ευρώ. Σημειώνουμε ότι συνήθως χαμηλότερο του 40% του κύκλου εργασιών της εταιρείας πραγματοποιείται στο Α΄ εξάμηνο του έτους. Η εισηγμένη θα διανείμει επιπλέον 0,385ευρώ/μτχ στους μετόχους της, ενώ παραμένει σταθερά μεταξύ των κορυφαίων επιλογών μας. Η σημερινή μακροοικονομική ατζέντα περιλαμβάνει τα στοιχεία της αγοράς κατοικίας Αυγούστου των ΗΠΑ. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού Αυγούστου στην Γερμανία ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί σημαντικά υψηλότερος των εκτιμήσεων.

Μerit
Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 878 μονάδες. Σημεία στήριξης οι 823 και 807 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 849 και 856 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης