Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Προς αναζήτηση κατεύθυνσης – Περιορισμένο τζίρο περιμένουν οι αναλυτές

ΧΑ: Προς αναζήτηση κατεύθυνσης – Περιορισμένο τζίρο περιμένουν οι αναλυτές
Στο εξωτερικό οι ανησυχίες για τις προοπτικές ανάπτυξης παραμένουν, ενώ οι επενδυτές περιμένουν και τις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών για το ύψος των επιτοκίων
Σχετικά Άρθρα

Αναζήτηση κατεύθυνσης από τις αγορές του εξωτερικού, με περιορισμένες συναλλαγές λόγω της αργίας στο Ηνωμένο Βασίλειο περιμένουν οι αναλυτές, για το ξεκίνημα της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδας.
Moody’s και DBRS διατήρησαν αμετάβλητη, όπως αναμενόταν, την αξιολόγηση για την ελληνική οικονομία.
Η Moody’s αναφέρει πως η ποιότητα των τραπεζικών περιουσιακών στοιχείων έχει βελτιωθεί σημαντικά, αλλά ο δείκτης NPL παραμένει συγκριτικά υψηλός.
Στο εξωτερικό οι ανησυχίες για τις προοπτικές ανάπτυξης παραμένουν, ενώ οι επενδυτές περιμένουν και τις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών για το ύψος των επιτοκίων.
Σήμερα, μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης δημοσιεύει αποτελέσματα εξαμήνου η Jumbo.

Eurobank Equities
Για σήμερα, οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν οριακά υψηλότερα, αλλά η συνεδρίαση μάλλον θα παραμείνει επιφυλακτική, λόγω των ανησυχιών των επενδυτών για εξασθενημένες προοπτικές ανάπτυξης και για τη στάση αναμονής ενόψει των αποφάσεων των FED και BoE για τα επιτόκια αυτήν την εβδομάδα.
Υπενθυμίζεται πως σήμερα αναμένεται χαμηλός όγκος συναλλαγών λόγω της αργίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Piraeus Securities
Περιμένουμε επιφυλακτικό ξεκίνημα για την εβδομάδα λόγω του αρνητικού περιβάλλοντος στο εξωτερικό.
Η Jumbo δημοσιεύει αποτελέσματα εξαμήνου σήμερα, και περιμένουμε δυνατά νούμερα λόγω πολύ καλών πωλήσεων και βελτιωμένων περιθωρίων.

Euroxx
Με τους οίκους αξιολόγησης να μην αναβαθμίζουν την ελληνική οικονομία, περιμένουμε πως η αγορά θα αναζητήσει κατεύθυνση από τις αγορές του εξωτερικού.

Beta
Το επιλεκτικό ενδιαφέρον ίσως περιορίσει τις πιέσεις από τις ανησυχίες για την αύξηση των επιτοκίων μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για τον πληθωρισμό που έχουν επηρεάσει τη διεθνή επενδυτική ψυχολογία.

Depolas
Στο κόκκινο τελείωσε η προηγούμενή εβδομάδα για τις μετοχές του ΓΔΧΑ, αν και οι απώλειες ήταν ελεγχόμενες, σε αντίθεση με τον παγκόσμιο μετοχικό δείκτη MSCI World Index, ο οποίος έχασε περισσότερο από 4 ποσοστιαίες μονάδες. Την εβδομάδα που ξεκινά, στο επίκεντρο θα βρεθεί η συνεδρίαση της FED την Τετάρτη, όπου αναμένεται άλλη μία αύξηση επιτοκίων κατά 75 μβ. Στο εσωτερικό, συνεχίζονται παράλληλα τα εγχώρια εταιρικά αποτελέσματα με την Jumbo ενδεχομένως να ανακοινώνει το Β΄ τρίμηνο σήμερα το απόγευμα. Οι οίκοι Moody’s και DBRS παρέμειναν σταθεροί στις αξιολογήσεις και προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, αλλά αυτό δεν αποτελεί αρνητική έκπληξη. Διευρύνουμε ελαφρώς το ανοδικό όριο του ΓΔΧΑ για το επόμενο διάστημα, λόγω αύξησης της μεταβλητότητας. Ήτοι, το εκτιμώμενο εύρος τιμών του ΓΔΧΑ τοποθετείται μεταξύ 880-790 μονάδων. Δεν υπάρχουν σημαντικά μακροοικονομικά στοιχεία σήμερα, ενώ κλειστή θα παραμείνει η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιαπωνίας.

Merit
Ο ΓΔ έκλεισε στις 836,17 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0.36% με την αξία των συναλλαγών στα €114εκ. στις δημοπρασίες έγιναν περίπου τα 2/3 του τζίρου λόγω rebalancing. Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 878 μονάδες. Σημεία στήριξης οι 823 και 807 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 848 και 856 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης