Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Πιέσεις περιμένουν και για σήμερα οι αναλυτές μετά το sell off στη Wall Street

ΧΑ: Πιέσεις περιμένουν και για σήμερα οι αναλυτές μετά το sell off στη Wall Street
Τα παράγωγα του DAX καταγράφουν σημαντικές απώλειες, στον απόηχο του sell off στις ΗΠΑ.
Σχετικά Άρθρα

Οι ανησυχίες για πιο σφιχτή νομισματική πολιτική μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ έχουν αυξηθεί με αποτέλεσμα χθες οι επενδυτές να προχωρήσουν σε αθρόες ρευστοποιήσεις μετοχών, ενώ για σήμερα αναμένεται πτωτικό το άνοιγμα στις ευρωπαϊκές αγορές.
Τα παράγωγα του DAX καταγράφουν σημαντικές απώλειες, στον απόηχο του sell off στις ΗΠΑ.
Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ μετά τα ισχυρά αποτελέσματα που δημοσίευσε χθες και από τις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις η Αλουμύλ, η οποία επίσης δημοσίευσε εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Eurobank Equities
Για σήμερα η διάθεση σε όλες τις αγορές είναι σκυθρωπή καθώς οι ανησυχίες για σφιχτότερη νομισματική πολιτική επηρεάζουν τις αγορές.

Piraeus Securities
Η χειροτέρευση της επενδυτικής ψυχολογίας μετά τα μακροοικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ θα συνεχίσει να επηρεάζει την αγορά.
Οι ανακοινώσεις της Ε.Ε. για το ενεργειακό πακέτο που είναι προγραμματισμένες για σήμερα θα μπουν επίσης στο επίκεντρο λόγω της επίδρασης που έχουν στις εταιρείες διύλισης και σε άλλες ενεργειακές μετοχές.

Euroxx
Περιμένουμε πως οι διεθνείς πιέσεις θα επηρεάσουν την εγχώρια αγορά.

Βeta
Μία συνεδρίαση μεταβλητότητας αναμένεται λόγω της αρνητικής ψυχολογίας στις μεγαλύτερες αγορές του εξωτερικού.
Τα καλά αποτελέσματα ίσως μειώσουν το αρνητικό momentum και φέρουν κάποιες επιλεκτικές τοποθετήσεις.

Depolas
Απώλειες είδαν χθες ο ΓΔΧΑ και η Ευρώπη, ενώ οι μετοχές στις ΗΠΑ κατέγραψαν την μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 2 ετών μετά την οριακή αύξηση του πληθωρισμού Αυγούστου στις ΗΠΑ. Αν και η αντίδραση των αγορών μοιάζει εν πολλοίς υπερβολική, η αύξηση αυτή σχεδόν διασφαλίζει την αύξηση των επιτοκίων κατά τουλάχιστον 75μβ στην συνεδρίαση της FED την επόμενη εβδομάδα. Παράλληλα, ο ΔΤΚ χωρίς τρόφιμα και ενέργεια (ΗΠΑ) έδειξε αύξηση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων (0,6% έναντι 0,3%) και ίσως αυτό αποτελεί ένδειξη ότι ενδεχομένως απέχουμε ακόμα από την κορύφωση του πληθωρισμού. Στο εσωτερικό, οι χθεσινές απώλειες αποδίδονται και στην Ευρωπαϊκή απόφαση για φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων. Ενδεχομένως όμως χρειάζονται περισσότερες λεπτομέρειες για να εκτιμήσουμε το κόστος για ΜΟΗ και ΕΛΠΕ, ενώ είναι πιθανό αυτό να επηρεάσει επικείμενες διανομές στους μετόχους. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την βιομηχανική παραγωγή Ιουλίου στην Ευρωζώνη και τον δείκτη τιμών παραγωγού Αυγούστου στις ΗΠΑ.

Merit
Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 879 μονάδες. Σημεία στήριξης οι 823 και 806 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 856 και 864 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης