Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Συνεδρίαση μεταβλητότητας με το ενεργειακό κόστος στο επίκεντρο – Σήμερα το Q2 της ΔΕΗ

ΧΑ: Συνεδρίαση μεταβλητότητας με το ενεργειακό κόστος στο επίκεντρο – Σήμερα το Q2 της ΔΕΗ
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η μετοχή της ΔΕΗ καθώς μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης δημοσιεύει αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου
Σχετικά Άρθρα

Μετά τις χθεσινές απώλειες τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν σταθεροποιητικό προς ήπια πτωτικό άνοιγμα, καθώς όπως σημειώνουν οι αναλυτές οι αυξημένες ανησυχίες για το ενεργειακό κόστος και την επάρκεια φυσικού αερίου θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τις αγοράς.
Η εγχώρια αγορά αναμένεται να παραμείνει ευμετάβλητη με την τάση να έρχεται από τις αγορές του εξωτερικού.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η μετοχή της ΔΕΗ καθώς μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης δημοσιεύει αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου.
Αποτελέσματα επίσης δημοσιεύει η Fourlis και η Inform Λύκος.
Σήμερα, οι μετοχές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ διαπραγματεύονται με νέα ονομαστική αξία και χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,12 ευρώ ανά μετοχή και οι μετοχές της Αφοί Κορδέλλου διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,02 ευρώ ανά μετοχή ή καθαρό μετά το φόρο 0,019 ευρώ ανά μετοχή (μερισματική απόδοση 4,1%).

Eurobank Equities
Το επενδυτικό κλίμα παραμένει νευρικό σήμερα, με τις ανησυχίες για την επάρκεια του φυσικού αερίου να συνεχίζουν να ρίχνουν τη σκιά τους στις ευρωπαϊκές αγορές.

Piraeus Securities
Η αγορά θα μπορούσε να δώσει μία ήπια αντίδραση σήμερα καθώς η Ευρώπη, εργάζεται πάνω στο θέμα της αντιμετώπισης του ενεργειακού κόστους.
Θα αγοράζαμε τη μετοχή της Μυτιληναίος στα τρέχοντα επίπεδα λόγω ελκυστικής αποτίμησης και χαμηλού μοντέλου κόστους με ευελιξία στις δραστηριότητες η οποία θα μπορούσε να τη βοηθήσει να αντιμετωπίσει μία κρίση στο φυσικό αέριο και να περιορίσει την επίδραση.
ΔΕΗ και Fourlis δημοσιεύουν αποτελέσματα σήμερα μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Euroxx
Περιμένουμε πως η αύξηση των ανησυχιών για το ενεργειακό κόστος θα συνεχίσει να πιέζει την αγορά.

Beta
Μία τεχνική αντίδραση αναμένεται σήμερα καθώς πολλές μετοχές είναι σε υπερπουλημένα επίπεδα.
Ωστόσο, η έκταση της αντίδρασης θα εξαρτηθεί από την ψυχολογία που θα επικρατεί στις αγορές του εξωτερικού και η οποία έχει συνδεθεί με την προμήθεια του φυσικού αερίου.

Merit
Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 881 μονάδες. Σημεία στήριξης οι 828 και 806 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 849 και 870 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης