Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Με αυξημένες ανησυχίες λόγω ενεργειακής κρίσης το ξεκίνημα της εβδομάδας

ΧΑ: Με αυξημένες ανησυχίες λόγω ενεργειακής κρίσης το ξεκίνημα της εβδομάδας
Μεγάλες απώλειες καταγράφουν τα ευρωπαϊκά παράγωγα- Κλειστή σήμερα λόγω αργίας η Wall Street
Σχετικά Άρθρα

Με τα ευρωπαϊκά παράγωγα να καταγράφουν σημαντική υποχώρηση και τις ανησυχίες των επενδυτών για την ενεργειακή κρίση, τις οικονομικές προοπτικές και το ύψος των επιτοκίων να αυξάνονται, η αγορά αναμένεται να κινηθεί πτωτικά στο ξεκίνημα της εβδομάδας.
Τα εξαιρετικά αποτελέσματα που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής από τις μεγάλες εισηγμένες του Χ.Α. παρέχουν στήριξη και θα μπορούσαν να μειώσουν την πτώση, σύμφωνα με τους αναλυτές.
Σημειώνεται πως λόγω αργίας οι αγορές στις ΗΠΑ σήμερα είναι κλειστές.
Αύριο μετά το κλείσιμο δημοσιεύουν αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου η ΔΕΗ και η Fourlis.
Επίσης οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ διαπραγματεύονται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,28 ευρώ ανά μετοχή.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε πως η επενδυτική ψυχολογία θα επιβαρυνθεί από τις αυξανόμενες ανησυχίες στην Ευρώπη αναφορικά με τη χειροτέρευση της ενεργειακής κρίσης, με τα ευρωπαϊκά παράγωγα να δείχνουν έντονα πτωτικό ξεκίνημα μετά την κλιμάκωση της κατάστασης στο φυσικό αέριο.

Piraeus Securities
Αυτή η εβδομάδα ξεκινάει με περισσότερη αβεβαιότητα αναφορικά με την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη λόγω του κλεισίματος του αγωγού Nord Stream, εξέλιξη που αυξάνει το μακροοικονομικό ρίσκο.
Σε αυτό το πλαίσιο θα περιμέναμε αρκετή μεταβλητότητα τις επόμενες μέρες, με πιθανή στήριξη από τα υγιή μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώνονται την Τετάρτη.

Euroxx
Οι ανησυχίες από μία πιο σφιχτή και με μεγαλύτερη διάρκεια νομισματική πολιτική και οι ανησυχίες για τις οικονομικές προοπτικές είναι πιθανό να συνεχίζουν να ανησυχούν τους επενδυτές, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα.

Beta
Μία ήπια αντίδραση θα μπορούσε να εκδηλωθεί σήμερα καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Merit
Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 882 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 843 και 829 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 870 και 899 μονάδες.

Depolas
Σημαντικά κέρδη καταγράφηκαν στους μετοχικούς δείκτες της Ευρώπης την Παρασκευή, τα οποία, ωστόσο, δεν φαίνεται να διατηρούνται μετά την κλιμάκωση στο ενεργειακό μέτωπο. Παρόλο που η Γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα σημαντικό οικονομικό πακέτο στήριξης 65 δισ ευρώ για τα νοικοκυριά.
Η εβδομάδα που ξεκινά περιλαμβάνει και την συνεδρίαση της ΕΚΤ (Πέμπτη), όπου αναμένεται αύξηση επιτοκίων κατά 75μβ.
Σήμερα θα έχουμε τις μετρήσεις PMI Αυγούστου για τις υπηρεσίες στις μεγάλες οικονομίες της Ευρωζώνης. Στο εσωτερικό, ενδιαφέρον θα συγκεντρώσουν τα προς ανακοίνωση εταιρικά αποτελέσματα Β΄ Τριμήνου με μεγαλύτερη βαρύτητα στη ΔΕΗ (Τρίτη μ.σ.).
Πέραν αυτών, οι εξελίξεις στα ανοιχτά μέτωπα θα καθορίσουν την βραχυπρόθεσμη πορεία των αγορών με την Ευρώπη να βρίσκεται στο επίκεντρο.
Για τον ΓΔΧΑ, προσαρμόζουμε το εκτιμώμενο εύρος τιμών για το επόμενο διάστημα μεταξύ των 870 και 790 μονάδων. Σημειώνουμε ότι κλειστή θα παραμείνει σήμερα η αγορά των ΗΠΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης