Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Από το εξωτερικό η τάση, δεν αποκλείεται ανοδική αντίδραση μετά την πρόσφατη πτώση

ΧΑ: Από το εξωτερικό η τάση, δεν αποκλείεται ανοδική αντίδραση μετά την πρόσφατη πτώση
Η διάθεση για αποφυγή ρίσκου είναι φανερή στις αγορές, λόγω της πορείας του πληθωρισμού και της αναμενόμενης επιθετικότερης αύξησης των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες
Σχετικά Άρθρα

H πορεία των αγορών της Ευρώπης αλλά και η πορεία των κρατικών ομολόγων αναμένεται να συνεχίσει να επηρεάζει τις ελληνικές μετοχές.
Μετά την πρόσφατη πτώση, οι αποτιμήσεις που έχουν δημιουργηθεί θα μπορούσαν να τραβήξουν επενδυτικά βλέμματα, με μία ανοδική αντίδραση να θεωρείται πιθανή, όπως δείχνουν και τα ευρωπαϊκά παράγωγα.
Από την άλλη η διάθεση για αποφυγή ρίσκου είναι φανερή στις αγορές, λόγω της πορείας του πληθωρισμού και της αναμενόμενης επιθετικότερης αύξησης των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες.
Οι μετοχές των Byte και Ideal αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο καθώς ο βασικός μέτοχος της πρώτης αποδέχθηκε τη δημόσια πρόταση της δεύτερης, επομένως αναμένεται να πετύχει και να απορροφηθεί από την Ideal.

Eurobank Equities
Για σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν αντίδραση μετά από πέντε μέρες απωλειών καθώς εμφανίζονται επενδυτές που αγοράζουν στα χαμηλά.

Euroxx
Περιμένουμε η διάθεση αποφυγής ρίσκου να συνεχιστεί με επιφυλακτική στάση για τις μετοχές.

Beta
Η αγορά είναι σε αναμονή ακολουθώντας την επενδυτική ψυχολογία του εξωτερικού.
Κάποιες επιλεκτικές τοποθετήσεις αναμένεται να σταθεροποιήσουν την αγορά.

Merit
Η βραχυπρόθεσμη τάση είναι πτωτική με τον εκθετικό ΚΜΟ 50 στις 860,07 μονάδες και τον εκθετικό ΚΜΟ 200 στις 868,81 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 828,89 και 779 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 849 και 870 μονάδες.

Depolas
Πιέσεις δέχθηκε χθες ο ΓΔΧΑ προσεγγίζοντας το κάτω εύρος των εκτιμώμενων τιμών για την περίοδο, ήτοι την περιοχή των 830-820 μονάδων.
Παρόμοια ήταν η εικόνα και στην Ευρώπη, ενώ μετά από ένα πτωτικό σερί 4 ημερών οριακά θετικός έκλεισε ο S&P 500 μετά και από τις τελευταίες μετρήσεις μεταποίησης και αγοράς εργασίας, οι οποίες ήταν καλύτερες των εκτιμήσεων.
Αντιθέτως, η μεταποίηση στην Ευρώπη τον Αύγουστο έδειξε συρρίκνωση στις μεγάλες οικονομίες (και στην Ελλάδα) πλην Γαλλίας. Διατηρούμε την συντηρητική μας άποψη για την βραχυπρόθεσμη πορεία, καθώς αναζητούμε το κατάλληλο επίπεδο τιμών κατά περίπτωση για σταδιακές μακροπρόθεσμες τοποθετήσεις.
Το επόμενο διάστημα, και με την εκπνοή των παραγώγων τριμηνιαίου κύκλου αναμένουμε αύξηση της μεταβλητότητας, ενώ ενδέχεται να αναθεωρήσουμε το εύρος τιμών από Δευτέρα. Βαρύτητα θα δοθεί σήμερα στα μηνιαία στοιχεία αγοράς εργασίας, στις εργοστασιακές παραγγελίες και στις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών στις ΗΠΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης